1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati Grecale debituje 22. marta
Maserati Grecale debituje 22. marta
2

Maserati Grecale debituje 22. marta

213
2
Podelite sa prijateljima:

Grecale ante portas! 

Dugoočekivani luksuzni SUV uskoro će biti predstavljen publici, potvrdili su iz Maseratija. To je četiri meseca kasnije nego što je inicijalno bilo najavljeno, jer je Grecale bio spreman za debi još u novembru prošle godine, ali su čelnici italijanske marke zbog krize sa poluprovodnicima rešili da odlože početak karijere za proleće ove godine.

Grecale je u velikoj meri sličan sa Alfinim Stelviom, tačnije koristi istu Giorgio platformu. Maseratijev SUV biće ujedno i poslednji model u Stellantisu koji će upotrebljavati ovu arhitekturu, te će tako projekat na koji su potrošene milijarde evra biti iskorišćen kao osnova za samo tri automobila, uz pomenuti dvojac koristi ga i Alfa Romeo Giulia.

Vesti iz Maseratija stižu kao so na ranu za radnike u pogonu u Kasinu gde će se Grecale montirati. Ovde se proizvodi i Alfin duo iz D segmenta, ali kako ova dva vozila beleže slabiju prodaju nego što se očekivalo, i sama fabrika je u velikoj krizi… Prema nekim podacima iz italijanskih medija, pogon u Kasinu radi na manje od 15% ukupnog proizvodnog kapaciteta!

Ujedno, Grecale bi uz MC20 trebalo da obeleži novu eru za Maserati. Italijani veruju da će Grecale biti vrlo uspešan automobil, šta više, očekuju da upravo on bude stub prodaje na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Još kad puste u prodaju SUV-ove u B i C segmentu, gde će im biti kraj.
🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane Matori
Iznogud Časni

🥰