1. Home
  2. Vesti
  3. Najlepši automobil u istoriji u monohromatskom izdanju
Najlepši automobil u istoriji u monohromatskom izdanju
4

Najlepši automobil u istoriji u monohromatskom izdanju

341
4
Podelite sa prijateljima:

Kultni Ferrari 330 P4, do dana današnjeg se smatra najlepšim automobilom na svetu ikada napravljenim. Kreativni studio iz Londona, Ink, predstavio je svoj najnoviji projekat, koji je isto tako prelep, možda i upečatljiviji baš zbog odsustva poznate livreje.

Ink je studio koji stoji iza čitavog niza viralnih koncepata, uključujući fascinantni Aston Martin Valkyrie. Poznat je takođe i po Plain Bodies seriji, u kojoj su kultni trkački automobili ogoljeni, odnosno zamišljeni u monohromatskom stilu kroz 3D rendere, s naglaskom na funkcionalnu formu, lepotu inženjeringa i pažnju na detalje.

Upravo je to slučaj i sa dotičnim Ferrarijem. Samo tri primerka su napravljena, u Rosso Corsa crvenom ili Piper Green zelenom finišu. Ovaj koji je zamislio Ink, dobio je Dieter Rams tretman i dolazi u beloj boji. Razlika je slična onoj između kolor fotografije i njenog crno-belog pandana.

Obline i jedre, elegantne linije možda jesu „zauvek pobedničke“, ali ovaj Ferrari je zapravo gubitnik. S tim u vezi, Ink je ovaj projekat nazvao „The Beautiful Loser“ (prelepi gubitnik), jer je izgubio na Le Manu 1967., nakon osvajanja prvog, drugog i trećeg mesta u Dejtoni iste godine. Pobednik na kultnoj stazi u Francuskoj je bio Ford GT40, a čitav događaj je ovekovečen u filmu Ford v Ferrari s Kristijanom Bejlom i Metom Dejmonom.

Plain Bodies serija takođe uključuje druge modele, od Porschea 911 do Jaguara D-Type, gde su svi bez originalnog finiša.

AutoRepublika

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Daleko od najlepseg …

Zoca

Alfa 33 Stradale je u konkurenciji za naj…

Gavran

Da, 33 Stradale i ovaj Ferrari, najlepši automobili ikada. Ukusi su različiti, naravno ali to je neki javni konsenzus.

Yankee

Alfa Romeo 6C 2500 SS Bertone je najlepsi. Posle ide Mercedes 300SL Gullwing.