1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L nestao sa još jednog evropskog tržišta
Fiat 500L nestao sa još jednog evropskog tržišta
2

Fiat 500L nestao sa još jednog evropskog tržišta

1.36K
2
Podelite sa prijateljima:

Polako, ali sigurno, smanjuje se broj zemalja u kojima je ovaj MPV iz B segmenta prisutan. 

Nakon što je Fiat objavio da se 500L više neće nuditi kupcima u Francuskoj, iste vesti stižu sa druge strane Pirineja – iz Španije. Fiat povlači 500L sa španskog tržišta iz samo jedno razloga, a to je da nema dovoljne potražnje za ovim automobilom.

U Španiji je Fiat 500L tokom prošle godine upisao izuzetno skromnih 1.436 registracija, a 2020. je tamo isporučeno 1.610 primeraka. Prodaja proizvoda iz Kragujevca je imala tendenciju pada u ovoj zemlji nekoliko godina unazad. Tako je 2017. do kupaca stiglo 6.825 vozila, zatim je 2018. godine bilo 6.660 prodatih jedinica, dok je 2019. viđen veliki pad pa je dostavljeno samo 3.157 četvorotočkaša.

Ujedno, 500L je prošle i pretprošle godine bio model Fiata sa najlošijim plasmanom u Španiji, te je ovakva odluka uprave italijanske marke u potpunosti logična i očekivana. Kako je jedini automobil koji se proizvodi u Srbiji na samom kraju svoje karijere, za očekivati je da se u narednom periodu ovaj MPV povuče i iz drugih evropskih zemalja.

Poslednji bastion, sasvim izvesno, ostaće Italija, gde 500L i dalje ima solidne uspehe. Ova država je u ovom trenutnu najvažnije tržište za Fiat 500L i prošle godine je tamo upisano blizu 18.300 registracija, što predstavlja ogromnu većinu od ukupno 20.212 prodatih primeraka u zemljama EU.

AutoRepublika 

(1357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Nik900

Jel se zna koliko je 500l fiata prodato kod nas u 2020

moron

Ih, pa bolje se prodaje no Talisman i mnogi drugi…