1. Home
  2. Vesti
  3. Svaki model Opela će u naredne dve godine dobiti električnu modifikaciju
Svaki model Opela će u naredne dve godine dobiti električnu modifikaciju
2

Svaki model Opela će u naredne dve godine dobiti električnu modifikaciju

162
2
Podelite sa prijateljima:

Postojanje i eksploatacija tehnologije proizvodnje motora s unutrašnjim sagorevanjem ima pribeležen svoj sudnji dan u poslovnim planovima Opela. Stoga, ideja rukovodstva pomenute nemačke marke leži u elektrifikaciji cele game vozila u ponudi. Jedan od koraka u tom smeru podrazumeva i da svaki pojedinačan model iz kataloga, u naredne dve godine dobije električnu varijantu. Počev od 2028. godine, svaki novi Opel će biti pokretan zahvaljujući upotrebi električnih agregata.

Proizvođač automobilia iz Riselshajma želi da obogati asortiman proizvoda na četiri točka s logotipom brenda koji simbolizuje „zalomljenu munju“. Ideja je samo jedan fragment iz sveobuhvatnog plana koji kulminaciju doživljava pomenute 2028. godine, izjavio je Opelov izvršni direktor Uve Hohšurc za Augsburger Allgemeine pre dva dana. „Zahvaljujući pravnom okviru koji su nametnule strukture političkih elita, jasno je da je motori s unutrašnjim sagorevanjem, tačnije tehnologija za njihovu proizvodnju ima pribiležen datum isticanja moguće upotrebe.“

Konkretnije, Opel želi da uveća autonomiju i poboljša brzinu dopune baterija električnih vozila iz sopstvene game. „Radimo na tome da omogućimo da Opel bude u stanju da za jedan minut apsorbuje i u baterijama zadrži toliku količinu struje koja bi bila dovoljna da se prevali 32 kilometra,“ izjavio je Hohšurc za nemačke novine. „Cenim da ćemo mi to kao Opel, biti u stanju da postignemo negde sredinom ove decenije.“ Za budućnost, proizvođač je nameran da ojača domet vozila iz sopstvenih fabrika s jednim punjenjem baterija, na 500 do 800 kilometara, zavisno već od konkretnog modela.

Germanska kompanija već isporučuje električna vozila koja su brža od svoje SUS braće, naveo je Hohšurc. „Dakle, deficitarne mikroprocesore koje dobijamo, pre svih ugrađujemo u električna vozila.“ To je način na koji Opel želi da doprinese ubrzanom rastu udela električnih vozila u ukupnoj floti automobila koji krstare drumovima matične države, ali i cele Evrope.

Pisali smo i ranije, ali nije naodmet da i ovom prilikom podsetimo na želju popularnog proizvođača vozila, do oživi kultni model Manta. U ovoj reinkarnaciji, legendarno ime će nositi električni automobil čija je proizvodnja obustavljena pre više od trideset godina. „Želimo da vaskrsnemo Manta i  da ona postane čisto eleltrični četvorotočkaš. To će se dogoditi sredinom ove decenije,“ izjavio je šef kompanije. Prvi crteži nove Mante su već „izašli iz ruku“ Opelovih stilista, a dalje će sve ići svojim ustaljenim tokom.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

I hrdju! Gratis.
P.s.
Najavili Astru ima 100 godina, još salona vidjela nije. Onaj pezo se navodno prodaje a ni jednog na cesti, jel to neki Alfa virus?🤪

Iznogud Časni

Opelovi stilisti? To je vic u rangu onog Dacijini dizajneri!
Sjekira i mrtvački sanduk na pijedestalu.