1. Home
  2. Vesti
  3. Devet kandidata u igri za novog šefa Škode Auto
Devet kandidata u igri za novog šefa Škode Auto
3

Devet kandidata u igri za novog šefa Škode Auto

184
3
Podelite sa prijateljima:

U toku je proces odlučivanja o tome ko će preuzeti funkcijo predsednika odbora direktora češkog društva Škoda Auto. Informaciju je objavio lokalni nedeljnik Škodovácký odborář. U izveštaju se navodi da se pregovori na ovu temu održavaju u centrali grupacije Volkswagen, to jest u Volfzburgu. Aktuelni izvršni direktor Škode, Tomas Šefer se povlači s prvim danom jula.

Jaroslav Povšík, predsednik korporativnog saveta kompanije Škoda Auto je takođe prisustvovao sastanku u Volfzburgu, ali nije bio previše informativan u vezi sadržaja istih. „Jedino što vam mogu reći jeste da izboru figurira devet imena kandidata,“ kazao je on.

Još uvek aktuelni izvršni direktor češkog brenda Škoda, Šefer je na čelo proizvođača automobila o kom izveštavamo došao nedavno, odnosno 3. avgusta 2020. godine, što će reći da odlazi nakon nepune dve godine provedene na toj poziciji. Niko se iz nemačke grupacije nije još uvek izjašnjavao na temu naslednika Šefera koji će nastaviti da nosi dres Volkswagena tako što će predvoditi upravni odbor u Volfzburgu.

Sudeći po ranijim izjavama s kojima je Povšik izlazio u javnost, on nema nameru da na odgovorno mesto promoviše osobu koja bi radila protivno interesima Škode Auto i koja bi bila nejaka.

„Strogo vodim računa da u obzir za izbor novog šefa firme ne dođe neki slabić ili neko ko bi radio protiv interesa marke Škoda,“ jasan je bio Povšík u rečenici izrečenoj pre nekog vremena.

Aktuelni šef VW-a, Ralf Brandšteter će preuzeti upravljanje poslovanjem Volkswagena u Kini već od avgusta. Nadzorni odbor je promene obrazložio potrebom da se poslovanje kompanije oblikuje na način da odgovori izazovima koji se predviđaju za naredne godine, pre svega misleći na trend opšte digitalizacije i tranzicije ka elektromobilnosti.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ima i jedan, mozda dva ovdje sa komentara, da ih ne imenujem, prepoznat će se.

TheStig

Pa najjaci kandidat od tih 9 je sa AR. Njega ako izaberu odmah u proizvodnju ide Superb i Octavija SS (Super Serbia) edition. To ce da ide ko alva. Bar 200 000 komada u Srbiji 😁

moron

😀😀😀