1. Home
  2. Vesti
  3. Salon automobila u Ženevi menja format?
Salon automobila u Ženevi menja format?
3

Salon automobila u Ženevi menja format?

166
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon gotovo skandaloznog otkazivanja ovogodišnjeg izdanja ženevskog auto-salona, postavlja se pitanje šta će se desiti sa narednim izdanjem ove čuvene manifestacije.

Kako trenutno stvari stoje, Salona automobila u Ženevi neće biti ni 2021. godine, jer su izlagači nezainteresovani za ovakav događaj u vreme kada se bore sa velikim padom prodaje. Osim toga, ni posetioci nisu zainteresovani za dolazak sve dok situacija sa korona virusom ne bude stavljena pod kontrolu.

Do tada, organizatori se fokusiraju na 2022. godinu kada veruju da će biti moguće organizovati auto-salon. Ipak, ni tada ne bi trebalo da bude publike, a sama manifestacija bi trajala tri dana.

No, postavlja se jedno pitanje. Da li će izlagači biti zainteresovani za nastupe na ženevskoj automobilskoj fešti? Ove godine nakon raspada organizacije u Švajcarskoj, proizvođači su se hitro reorganizovali kako bi tokom godine ipak bile prikazani svi planirani automobili.

Neke debije videli smo kasnije nego što je to trebalo, ali je na kraju sve to odrađeno kako treba. Uz jedan ključan detalj – daleko jeftinije nego u Ženevi. Pritom, noviteti su dobili daleko veću pažnju javnosti zbog manjka premijera.

Da li će internet i digitalne premijere biti poslednji ekser u kovčegu čuvenog Salona automobila u Ženevi? Saznaćemo najverovatnije u martu 2022. godine.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da su klasični sajmovi automobila zauvek „ugasili“.

xtrimi

Ako nisu do sada sada sigurno jesu. Jer na osnovu mog iskustva uz 2007 i 2014 sajam se bio smanjio i daleko je manja gužva bila 2014, mogu misliti kako je izgledalo 2019.
BG sajam se drži jer smo malo tržište i to je realno samo prilika za kupce da sve vide ne jednom mestu

J4ZZ3R

Mozda sam ja staromodan, ai volim sajmove. Bio sam na poslednjem salonu u Zenevi i odmah uplatio kartu i smestaj i za ovaj od 2020. ali avaj…

Na salonu je fora sto pogledas i automobile koji te inace ne interesuju, dalje lepo je videti studije i prototipove, a i ona cela atmosfera je meni posebna…