1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce će sve modele u gami zameniti električnim
Rolls-Royce će sve modele u gami zameniti električnim
4

Rolls-Royce će sve modele u gami zameniti električnim

208
4
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce je već najavio potpuni prelazak na proizvodnju električnih vozila od 2030. godine, pa je u tom duhu čak i prikazao prvi kamuflirani testni automobil. U pitanju je kupe Rolls-Royce Specter koji bi trebalo da zameni aktuelni Wraith. Novajlija će zadržati stilski potpis prethodnika, a pred kupcima bi trebalo da se pojavi u četvrtom tromesečju 2023. godine. Sada je šef kompanije kog možete da nakratko osmotrite na naslovnoj fotografiji Torsten Miler-Otvos, najavio za Autocar pojedinosti u vezi najavljene tranzicije.

Ispostavlja se da je poslednji benzinski model marke Rolls-Royce predstavljen 2020. godine i da je to sedan Ghost. Sve premijere koje budu usledili nakon Ghostove biće događaji u kojima ćemo svedočiti lansiranju električnih vozila. Međutim, u ovom trenutku su i dalje glavni modeli kompanije Phantom (prikazan 2017. godine), Cullinan od 2018. godine i pomenuti Ghost. Svi oni su i dalje relativno sveži modeli, imajući u vidu standarde brenda. Zato će se s njihovom ponudom i nastaviti, dok se očekuju i ažuriranja kao i lansiranje novih modifikacija. Tek nakon što im životni ciklus bude okončan, uslediće zamena baterijskim četvorotočkašima.

Torsten Miler-Otvos je obećao da će budući električni Rolls-Royces u cenovnom smislu ostati u ravni s aktuelnim benzinskim adutima, uz opasku da kompanija ostaje profitabilna onoliko koliko je bila i ranije. Međutim, ovo pismena publika neće doživeti na način da oda priznanje BMW grupaciji koja upravlja ostrvskim plemenitim brendom, već će se zapitati gde je granica u pohlepi uprave. Još je jedna izjava direktora Rollsa potpuno čudna, a ona otkriva da mnogi aktuelni i potencijalni kupci ne ulaze u ugovor s kompanijom jer čekaju lansiranje modela marke Rolls-Royce na struju, i to već poduže vreme!

Klijentela kompanije Rolls-Royce se u poslednjih desetak – petnaest godina ozbiljno podmladila pa tako prosečna starosna dob kupca vozila ove marke iznosi sada samo 43 godine. Zanimljivo je podsetiti i da je Rolls-Royce postavio novi prodajni rekord tokom prošle godine. Ako je 2010. godine, oko 80% vlasnika vozila marke Rolls-Royce koristilo usluge šofera da bi upravljao vozilom, sada je taj udeo spao na svega 20%, jer kupci naprasno žele da voze, a moguće je da je to u direktnoj vezi s prosečnom starošću klijentele Rollsa.

Naposletku, mnogi vlasnici u svojim garažama već imaju električne četvorotočkaše drugih marki, pa nije nelogično da bi se odvažili na kupovinu Rollsa na struju. Kako bilo, od prelaska na električni pogon i trakcione baterije, uprava očekuje samo pozitivne implikacije za kompaniju u budućnosti.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

“ jer kupci naprasno žele da voze „, zato ćemo silne novce uložiti u autonomnu vožnju ..

Iznogud Časni

🙂 vidis da je lik lazov, lazovcina bezobrazna, jebeni menadzer….oj, otoku goli da ti ….

moron

„prosečna starosna dob kupca vozila ove marke iznosi sada samo 43 godine.“

Jbg, da sam ovo znao, razmišljao bih o njegovoj kupovini ranije, dok sam se uklapao u starosne okvire. Ovako, za mene je očito odavno „prošao voz“ za RR 🙂

Iznogud Časni

imas bmw