1. Home
  2. Vesti
  3. Karikaturalni krosover SsangYong J100 zapažen skoro potpuno ogoljen
Karikaturalni krosover SsangYong J100 zapažen skoro potpuno ogoljen
4

Karikaturalni krosover SsangYong J100 zapažen skoro potpuno ogoljen

487
4
Podelite sa prijateljima:

Više puta smo pisali o drami kroz koju prolazi korejska kompanija SsangYong i o trenucima provedenim u predstečajnom postupku. Firma je bila na rubu egzistencije, ali sada, uz novog vlasnika počinje polako da se pomalja Sunce na horizontu.

Naime, početkom ovog meseca je južnokorejski sud odobrio dogovor prema kom bi glavni akcionar i ulagač u kompaniju postala lokalna firma Edison Motors. Pravni deo procesa će se završiti pre početka aprila, a u međuvremenu su objektivi špijunskih fotografskih aparata u kadar uhvatili obećavajući krosover s oznakom SsangYong J100. Na naslovnoj fotografiji su dati, prošlog leta prikazni crteži noviteta.

Iako automobil na gornjoj slici deluje pomalo karikaturalno, on iznenađujuće, do u detalje kopira ono što videsmo letos na pomenutim rukom pripremljenim ilustracijama. Oblici, proporcije, boje, sve je identično.

Istovremeno, nivo brige usmeren na pojedinosti na vozilu ukazuje na to da ovde ne gledamo u neki prototip, odnosno konceptni automobil, već serijsu verziju spremnu za masovnu proizvodnju. Pretpostavlja se da će SUV srednje veličine biti s električnim pogonom, s obzirom na to da je nova uprava kompanije SsangYong najavila brzu elektrifikaciju i potpuno odbacivanje motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Kada su Korejci objavili naslovnu sliku, tada su javno izrekli i obećanje da će premijerno prikazati krosover SsangYong J100 sledeće, to jest sada već ove godine. Nakon najavljenog debija, firma priprema da lansira još nekoliko krosovera, terenaca i pikap kamioneta. Glavni dobavljač trakcionih baterija je gigant iz Narodne Republike Kine, jedan od dva najveća svetska proizvođača električnih vozila, preduzeće BYD.

AutoRepublika

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

I izgleda kao karikatura,ne umeju oni da naprave lep auto

Bungi

Nebitno je u ovoj priči da li je lijep ili ružan, izgled sprijeda je kopija Džipa a sa boka i pozadi Lend Rovera.Sangjong je uvijek bio malo ružnjikav i čudan ali nikad nije bio mješavina kopiranih evropskih modela.Dosad.???

Iznogud Časni

Ss je mjerilo ružnoće, Ss je jedinica za ruznocu.

s mile

ako se ne ulazi u lepotu, kakav je SS sa strane pouzdanosti, uloženo / dobijeno…. zna li neko