1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis u osvajanje evropskog tržišta kreće iz Ženeve
Genesis u osvajanje evropskog tržišta kreće iz Ženeve
1

Genesis u osvajanje evropskog tržišta kreće iz Ženeve

451
1
Podelite sa prijateljima:

Dugo se o tome pričalo, sada se konačno sa reči prelazi na dela – južnokorejski Genesis će i zvanično ući na evropsko tržište.

Dakle, premijum marka pod okriljem Hyundaija okušaće se u ovom veoma konkurentnom segmentu, u kojem na Starom kontinentu tradicionalno vladaju Nemci. No, nisu oni jedini konkurenti, tu su i Jaguar Land Rover, zatim Lexus i francuski DS, potom Volvo i Alfa Romeo.

Kao što se da videti, konkurenata ima mnogo, tako da će Genesis svakako imati veliki izazov pred sobom. Ipak, južnokorejska marka nije zaplašena – zapravo, daleko od toga.

Pre nekoliko godina navodili su da neće ulaziti na evropsko tržište sve dok ne budu imali u svojoj gami SUV. Sada kažu da planiraju čak dva takva modela – GV70 i GV80 koji bi trebalo da stignu u naredne dve godine.

Nije to sve od planova Genesisa, osim konvencionalnih automobila planiraju ući i u segment električnih vozila. Tako će prvi električni model ove marke biti sedan.

Sada stiže prva zvanična potvrda da će ovaj premijum proizvođač izlagati naredne godine na Salonu automobila u Ženevi. Pres zvaničnici Genesisa navode da je to prilika da se evropski kupci bliže upoznaju sa njihovim proizvodima, ali za sada još nije saopšteno šta će sve ova marka prikazati u Ženevi.

U septembru ove godine, korejski brend unajmio je Filipa Perinija. Perini je postavljen na mesto šefa dizajna u evropskom razvojnom centru. Pre uposlednja kod Genesisa, ovaj dizajner radio je u Alfi Romeo, Audiju i Lamborghiniju. Između ostalog, bio je i šef dizajna čuvenog Italdesigna.

Genesis trenutno prodaje svoja vozila na matičnom tržištu, potom u SAD, Kanadi, Australiji, i nekim zemljama Srednjeg istoka. U neku ruku, ovaj brend već je prisutan na evropskom tlu, jer se prodaje i u Rusiji.

AutoRepublika 

(451)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Valjda u alfa romeu. Neg, Jel im ovo GV dodje kao i jugu, great value?