1. Home
  2. Prezentacije
  3. Cadillac predstavio novi Escalade-V
Cadillac predstavio novi Escalade-V
2

Cadillac predstavio novi Escalade-V

247
2
Podelite sa prijateljima:

Cadillac nam je davno najavio da bi trebalo da uživamo u sadašnjim generacijama njegovih modela jer će oni biti poslednji koje ćemo videti sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva. Do kraja ove decenije premijum brend General Motorsa će se koncentrisati samo na električne modele, ali dok se to ne desi, odlučio je da ode u velikom stilu.

V izdanja modela CT4 i CT5 su već sada budući klasici, posebno CT5 Blackwing sa čak 668 konjskih snaga, ubrzanjem od nule do 100 km/h za 3,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 334 km/h. A sada je na red došao i veliki terenac Escalade.

Imao je izuzetno uspešnu godinu iza sebe sa 40.505 isporučenih jedinica na američkom tlu, a već neko vreme se priča da će i on dobiti verziju veoma visokih performansi. Cadillac je nije potvrdio (doduše ni demantovao) sve do sada, pošto nam je upravo predstavio prve zvanične fotografije. Novi model će se zvati Escalade-V i pojaviće se u izložbeno-prodajnim salonima krajem godine kao model za 2023. godinu.

Ono što znamo i što smo naravno očekivali je agresivniji stil, ali je ovde V dosta umereniji nego što smo mislili da će biti. Da, branici su novi i možemo da primetimo i četiri završetka izduvnih cevi, ali osim toga, može da prođe kao svaki drugi Escalade, i sumnjamo da će se neko okrenuti i pogledati ga na ulici.

Možemo da primetimo i veće 22-inčne felne i LED farove dok je Cadillac pokazao samo jednu fotografiju enterijera na kojoj se vidi slovo „V“.

Nažalost, oblast koju smo najviše želeli da vidimo, a to je naravno ona koja se tiče tehničkih specifikacija, je ovaj put izostala. Escalade se trenutno nudi sa 6,2-litarskim atmosferskim benzincem koji razvija 420 konjskih snaga. Raniji video snimci nam pokazuju zvuk kompresora u akciji, što je sasvim sigurno da će imati spomenuti motor Blackwing. Pored limuzine CT5, koju smo pominjali gore, gde razvija 668 „grla“, takođe se nudi i u sportskom Camaru ZL1 gde raspolaže sa 650 „konja“.

Brojka će verovatno biti niža u ovom terencu gde će pažnja biti preusmerena na obrtni momenat, ali i pored toga, Escalade-V će verovatno biti jedan od najmoćnijih velikih terenaca koje smo ikada videli.

Bilo kako bilo, zvanična prezentacija će verovatno uslideti za nekoliko meseci, a novi modeli za narednu godinu uglavnom počinju da pristižu u izložbeno-prodajne salone u septembru.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se dizajn. Baš.
Čak mi je i prednja maska lepa u odnosu na to kako Lexus zna da „zaprepasti“

Matija

Ovo je tipican americki dinosaurus! Ne samo da je veliki vec su se dizajneri potrudili da sa velikim brojem vertikalnih linija njegov izgled ucine jos vecim i strasnijim. Napred je ogromna cetvrtasta maska, koja kombinovana sa minijaturnim svetlima asocira na nekog tupavog snagatora. Aerodinamika? Na nivou jednospratne zgrade! Sportske performanse? Od nule do sto ide za 3,4 sekunde – ali samo pravo! Sta se dogadja kada ovaj kolos udje u krivinu? Rezime: masivan dizajn kombinovan sa vrhunskim luksuzom – to je stil pravih diktatora! U tom stilu poruka ovog vozila je kratka i jasna: „Jaci sam od tebe i sta… Pročitaj više »