1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan proterenski heč Kia XCeed
Restilizovan proterenski heč Kia XCeed
3

Restilizovan proterenski heč Kia XCeed

859
3
Podelite sa prijateljima:

Porodica modela koja nastupa pod obeležjima Kije Ceed je pre godinu dana prošla kroz proces restilizacije, ali je kros-hečbek XCeed tada profitirao jedino kroz tehnička osveženja. Naposletku, ovaj model s petoro vrata se i pojavio kasnije od bazičnog aduta Korejaca iz kompaktne klase, pa je logično da i modernizacija dođe s godinom zaostatka u odnosu na izvorni model. Taj trenutak je doša pa je u Evropi prikazana restilizovana Kia XCeed.

Stil novajlije se i nije puno izmenio, barem se takav utisak stiče na prvi pogled, ali istina je malo drugačija. Naime,  XCeed je jedini član pomenute porodice koji je po sred životnog ciklusa dobio nove farove, a njih ne krasi samo drugačiji sadržaj (sad s tri sekcije dnevnih svetala), već takođe i oblik istih.

Više nisu dostupna izdvojena svetla za maglu, već je njihova funkcija uobličena kroz delovanje glavnih farova, dok je preoblikovan prednji branik. Rešetka hladnjaka sada nudi veće ćilije u saću, a imamo da navedemo i da su ugrađene felne novorazvijenog dizajna, dok je na zadnjem kraju vidan i drugačiji difuzor.

Kia XCeed je paralelno s procesom ažuriranja po prvi put dobila i više sportsku modifikaciju koja se u ovoj korejskoj firmi prepoznaje i po indeksu GT-line. Druge alternative ove porodice već duži niz godina poseduju ovakvo izvođenje.

Najprominentnija karakteristika sportskog paketa dolazi u vidu originalnih zadnjih signalnih grupa koje krasi struktura matriksa. XCeed GT-line takođe poseduje i modifikovane obloge odbojnika, kao i 18-inčne naplatke.

U enterijeru su se desile minimalne izmene, uostalom kao i kod drugih modela iz palete Ceeda. Najpre imamo novu grafiku virtuelne instrumentacije koja je implementirana kod skupljih verzij, a tu je i ekran multimedijalnog sistema koji, kao i ranije, može doći s dijagonalom od 8,0 ili pak od 10,25 inča. U sklopu modernizacije se pristupilo i proširenju funkcionalnosti kompleksa elektronskih asistantata vozaču.

Lista opreme se nije menjala. U Evropi će se Kia XCeed nuditi s pet agregata. Imamo dakle turbobenzince s oznakom: 1.0 T-GDi (120 konjskih snaga), 1.5 T-GDi (160 „konjića“) i 1.6 T-GDi s 204 „grla“, ali tu je i turbodizel 1.6 CRDI sa 136 „konja“, kao i hibrid u kom glavnu rolu igra atmosferac zvan 1.6 GDI. Njemu pomaže električni motor, pa zajednički razvijaju tako 141 konjsku snagu.

Benzinci i dizeli za prenos koriste ručnu menjačku kutiju sa šest stepeni prenosa, ili pak sedmostepenu automatsku transmisiju s dvostrukom spojnicom. Nasuprot tome, dopunjivi hibrid nudi šestostepeni preselektivni robotizovani menjač i trakcionu bateriju kapaciteta 8,9 kWh. To je taman za 48 kilometara bešumne vožnje, tvrde Azijati. Kros-hečbek u paketu opreme GT-line se prodaje samo s najsnažnijim turbo motorom 1.6 T-GDi.

Ažurirana Kia XCeed će se pojaviti u septembru. Uzgred budi rečeno, od 2019. godine je na tržištu Starog kontinenta isporučeno 120 hiljada vozila s ovim oznakma, dok je upravo ovaj proterenski kompakt postao najtraženiji član porodice Sidović.

AutoRepublika

(859)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Odlična restilizacija. Suptilno, a opet primjetno i dobro estetski.

moron

Po pitanju dizajna, meni je skroz ok. Spolja i unutra.
Ponuda motorizacije veoma bogata.
Nadavno, sve ima neke svoje mane. Idealno ne postoji.

Matija

Bas danas sam video jednoga u gradu i dobro ga zagledao sa svih strana jer mi se vec na prvi pogled svideo! Auto je lepsi u prirodi nego na slici! Dizajn je veoma uspeo, da nije ovih crnih okvira oko otvora tockova mogao bi da prodje kao fastback limuzina a ne crossover! Bice ovo veoma uspesan model.