1. Home
  2. Vesti
  3. Izveštaj o prodaji Audija u 2021. godini
Izveštaj o prodaji Audija u 2021. godini
0

Izveštaj o prodaji Audija u 2021. godini

287
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend upisao je blagi pad prodaje u izazovnoj 2021. godini od 0,7%. 

Audi je odlično krenuo, pa je u prvoj polovini prošle godine indeksirao fantastičan rast prodaje, ali su u drugom delu posustali usled nedostatka mikročipova i poluprovodnika. Na globalnom nivou su ukupno isporučili 1.680.512 automobila. U Audiju navode da imaju rekordan broj narudžbina i da očekuju još na početku ove godine.

Kao što je to slučaj i sa Volkswagenom, i brend sa četiri prstena ostvario je značajno bolji rezultat po pitanju plasmana EV modela. Električni automobili imali su udeo od 4,8% u ukupnom broju prodatih vozila sa značkom Audija, te je tako dostavljeno 81.894 primerka takvih četvorotočkaša. To je uvećanje od 57,5% naspram 2020. godine.

Audi je ostao dužan konkretne podatke o prodaji pojedinačnih modela, ali je saopšteno da je glavna uloga u EV gami pala na pleća modela Q4 E-tron i Q4 E-tron Sportback.

Što se tiče konvencionalnih modela, Q3 je imao najveći rast od 19,2%. U plusu su i A7 sa 9,2%, zatim A5 8,3%, kao i SUV aduti Q5 i Q7 sa boljitkom od 5,3%.

Glavno tržište za Audi u 2021. godini bila je Kina gde je završilo više od 701.000 automobila (-3,6%). Nemci se raduju uspehu u SAD, gde su ostvarili bolji plasman za 5% i ukupno registrovali 196.038 jedinica. U Evropi, Audi je prodao 617.048 vozila, uz rast prodaje u čak 31 zemlji na Starom kontinentu…

AutoRepublika 

(287)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments