1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai poriče da je ugasio odeljenje za razvoj SUS motora
Hyundai poriče da je ugasio odeljenje za razvoj SUS motora
0

Hyundai poriče da je ugasio odeljenje za razvoj SUS motora

135
0
Podelite sa prijateljima:

„Nećemo se uskoro odreći termičkih agregata“, kažu nadležni u južnokorejskom gigantu.

Prošlonedeljne glasine da je Hyundai grupacija ugasila sopstveno odeljenje za istraživanje i razvoj motora sa unutrašnjim sagorevanjem ispostavile su se samo kao automobilski trač jer je korejska kompanija i zvanično potvrdila da nije došlo do promena u organizacionoj celini.

„Hyundai grupa potvrđuje da nije obustavila unapređivanje SUS agregata. Posvećeni smo obezbeđivanju snažnog portfolija pogonskih jedinica potrošačima na globalnom nivou. Tu spadaju visokoefikasni motori kao i pogoni sa nulta emisijom štetnih gasova“, stoji u oficijalnom saopštenju ovog brenda.

Dakle, Korejci će nastaviti da nude tradicionalne agregate, što je vrlo lepa vest, i u krajnjem slučaju, potpuno i očekivana. Ipak, Hyundai je objavio da će se u Evropi odreći takvih pogona tek 2035. godine, nakon čega planiraju da u našem delu sveta nude samo električne modele i druga vozila koja ne emituju štetne gasove.

Zapravo, Hyundai želi da do 2040. godine na globalnom planu nudi samo električne automobile. To je ipak vrlo daleko, i u međuvremenu se može promeniti mnogo toga.

AutoRepublika 

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments