1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvođači automobila traže partnere u Srbiji
Proizvođači automobila traže partnere u Srbiji
0

Proizvođači automobila traže partnere u Srbiji

263
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je prethodne godine, u potrazi za dobavljačima za komponente, Srbiju posetio direktor novih projekata za jugoistočnu Evropu i Tursku u okviru BMW Group, Ešref Mermer, tokom narednog meseca se očekuje dolazak direktora nabavke kompanije Kia Motors iz Žiline, Mihala Labaja.

Tokom planirane posete gospodin Labaj će posetiti više kompanija iz oblasti automobilske industrije, kao deo ekstenzivnih procedura vezanih za izbor dobavljača za komponente za potrebe fabrike u Slovačkoj.

Automobilski klaster Srbije je informaciju dostavio relevantnim proizvođačima komponenti lociranih u Srbiji, koji su pozvani da dostave inicijalne podatke o svojim kompanijama, koji bi omogućili zainteresovanom proizvođaču da izvrši proveru ispunjenosti osnovnih uslova koji se očekuju da dobavljači kompanije Kia Motors Slovakia ispune.

Na osnovu ove procene, planirano je održavanje više bilaterarnih sastanaka, na kojima bi se razmatrale varijante moguće kooperacije. Uvodni sastanci će biti organizovani tokom trajanja konferencije „SEE Automotive – Connect&Supply“ koja će biti održana 17. i 18. aprila 2018. godine u Novom Sadu, a na kojoj će učestvovati više od 250 pojedinaca i kompanija.

Tim, predvođen direktorom nabavke kompanije Jaguar Land Rover, koja je takođe u procesu otvaranja pogona u Nitri, gradu lociranom u južnom delu Slovačke, najavio je svoj dolazak u Srbiju istim povodom. Poseta je okvirno najavljena za drugi deo godine.

Kriterijumi za izbor dobavljača za komponente su višesmerni i podrazumevaju višegodišnje iskustvo i trud usmeren ka uspostavljanju ozbiljne organizacije.

Posla ima i biće ga sve više, samo je potrebno znati raditi.

 

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments