1. Home
  2. Vesti
  3. Za koje namene će Hondi poslužiti upravo zaštićeni indeks ADX?
Za koje namene će Hondi poslužiti upravo zaštićeni indeks ADX?
0

Za koje namene će Hondi poslužiti upravo zaštićeni indeks ADX?

146
0
Podelite sa prijateljima:

Honda je relevantnom zavodu za zaštitu intelektualne svojine u Americi, podnela prijavu za zaštitu naziva ADX. Iako nema zvaničnih informacija u vezi pojedinosti koje bi opisivale budući model s takvim imenom, američki automobilski portali licitiraju s idejom da je japanski proizvođač pojam zaštitio zbog moguće dvojake upotrebe. Pride, obe opcije deluju veoma realistično.

Prva opcija bi mogla podrazumevati da se ime čuva za krštenje budućeg premijum krosovera s hibridnim pogonskim sklopom, a koji bi nastao na temlju nove Honde HR-V. Ovakva Acura ADX bi za američko tržište bila potpuna novotarija, pre svega zbog toga što lokalna ponuda japanske marke još uvek ne uključuje kompakt s povišenim odstojanjem od tla, odnosno model HR-V.

Ali, u Narodnoj Republici Kini već postoji sličan SUV. Zove se Acura CDX i po dužini se prostire na 4,4 metara. Debitovao je još 2016. godine, a kreiran je na temelju pomenute Honde HR-V iz pretodne generacije. Ako bi to bio slučaj, odnosno, ako bi se konkretan naziv čuvao za promociju novog kompakta iz Honde, onda moramo da konstatujemo da nije poznato kada bi se ovakav krosover mogao naći pred publikom.

Drugom se pak ocijom sugeriše da će indeks ADX biti dodeljen električnom automobilu. To bi bio uzvišeni (premijum) pandan velikoserijskom krosoveru koji tek treba da debituje, i koji se zove Honda Prologue, a utemeljen je na arhitekturi Ultium, za čiji razvoj je zaslužan američki General Motors.

Kompanija iz Azije je doduše već najavila razvoj jedne takve Acure, ali ime još uvek nije obnarodovano. Međutim, čak ni Honda Prologue ne bi mogla biti ponuđena pre početka 2024. godine, što bi značilo da, na njoj utemeljena Acura stiže još kasnije. Kako god, od onoga što je Honda razvila, u (na) novitetu će se naći samo dizajn, fino podešavanje vozila, kao i koktel elektronskih pomagala Honda Sensing.

Oba zajednički razvijena vozila bi se proizvodila u SAD, odnosno u fabrikama pod kontrolom pomenutog koncerna General Motors. Pride, bila bi sklapana isključivo za lokalno tržište.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments