1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Predstavljen dodatno namunjen terenac Mercedes-AMG G 63
Predstavljen dodatno namunjen terenac Mercedes-AMG G 63

Predstavljen dodatno namunjen terenac Mercedes-AMG G 63

374
2
Podelite sa prijateljima:

Kao da bazični Mercedes-AMG G 63 nije dovoljno monstruozan, nekom je palo na pamet da bi bilo dobro da se dodatno izoštri. Tako je nemački SUV dobio novu vatrenu moć i karoserijske dodatke izrađene od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP).

Model G805 iz nemačke tjuning kompanije Performmaster iz Pluderhauzena je stvoren da se nadmeće sa preradom koju je potpisala kuća Brabus i koja nosi oznaku Brabus 900 Rocket Edition, i to uprkos činjenici da glavni junak ove priče raspolađe „samo“ sa 805 konjskih snaga (spram Brabusovih 900). Prvih „sto na sat“ ovakav Mercedes-AMG G 63 savladava kao da je u pitanju superautomobil, odnosno za 3,69 sekundi, dok je najviša brzina na nivou od 260 km/h.

Robusni terenac krase karoserijski dodaci od CFRP-a i redizajnirani sistem za odvod izduvnih gasova, kao i dodatna svetla u LED tehnologiji, a koja su postavljena na krov vozilo. Na taj način, ovaj primerak asocira na stil koji promoviše Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6.

Što se tiče same snage koju nudi Performmaster G805, ona je bliska s tim što se dobije kada se pazari G 63 obogaćen paketom G-Power GP-800. SUV iz Pluderhauzena razvija 805 konjskih snaga i čak 1.020 Nm najvišeg obrtnog momenta, dok je onaj koji su kroz svoje ruke propustili stručnjaci za tjuning iz Brucbitela dovoljno sposoban da odbaci 800 „konja“ i 1.050 Nm.

Kada pominjasmo karakteristike vezane za performanse, treba reći da 900 „konja“ moćni Brabus 900 Rocket Edition do „stotke“ stiže za 3,7 sekundi, dok standardnom (netjuniranom) primerku Mercedesa-AMG G 63 treba 4,5 sekundi da bi obavio isti zadatak. Najviša brzina Brabusovog dela iznosi 280 km/h, dok je AMG-ov adut u stanju da pojuri do maksimalno 220 km/h.

Kada smo pominjali karoserijske dodatke, mislili smo na proširene lukove iznad točkova, na koji način je terenac postao širi za deset centimetara, dok su vidljivi i umeci od CFRP-a vidljivi i na drugim delovima školjke. Kompozitni materijal je iskorišćen i za kućišta dodatne LED rasvete na krovu vozila, kao i za izradu spojlera. Tjuner je za potrebe debija paketa izradio dva primerka SUV-a. Jedan je ofarban u maslinasto-zelenu nijansu, dok je drugi u specifičnoj nijansi crne boje.

Cene nisu obelodanjene, ali možemo reći da se Brabus 900 Rocket Edition, izrađen u ograničenom kontingentu od 25 jedinica prodaavati po ceni od 571.270 evra.

AutoRepublika

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

I WLTP emisija u kombinovanom režimu od jedno 300 gr. CO2 🙂

BB

Možda će litvanci da dovode svoje „nove“ G klase na ovaj standard 🙂