1. Home
  2. Vesti
  3. Kakva budućnost čeka Fiat Tipo?
Kakva budućnost čeka Fiat Tipo?
2

Kakva budućnost čeka Fiat Tipo?

616
2
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko se može verovati kolegama iz Italije, Tipo bi trebalo da dobije novu generaciju.

Tipo je uz Dacijine modele jedan od retkih preostalih pripadnika tzv. “low budget” klase, odnosno vozila namenjenih širim narodnim masama. U Srbiji je zbog svoje privlačne cene posebno interesantan kupcima, a tako je i u drugim zemljama gde je građanstvo slične platežne moći.

Fiat je nedavno restilizovao Tipo i podario mu još jednu verziju. Tako sada ovaj italijanski model pored karavanske, hečbek, i limuzine verzije poseduje još jednu varijantu, nazvanu Cross. Kao što to već možete naslutiti reč je o modelu koji koketira sa SUV segmentom, i njegov opširan test možete pročitati OVDE.

Dakle, Tipo će opstati u aktuelnom ruhu još nekoliko godina na tržištu, a šta će onda biti? Pesimisti kažu da će ga marka iz Torina poslati u istoriju, dok drugi, koji su u većini, veruju da mu se smeši nova generacija.

Nagađa se da će naredni Tipo opstati u tri verzije – kao hečbek, sedan i karavan. S druge strane, Cross izdanje će najverovatnije prerasti u poseban model, “čistokrvni” SUV u C segmentu.

No, ovde ostaje misterija kada bi se to moglo dogoditi… Kako ovo izdanje Tipa ima pred sobom još nekoliko godina života, sigurno je da o novitetu nema ni govora pre 2023/2024. godine.

To ostavlja prostor da Tipo ipak ostane dostupan kao SUS model, jer bi na taj način mogao da se ispoštuje životni vek od sedam godina (koliko će forsirati Stellantis, po ugledu na nekadašnju PSA grupaciju).

Fiat je najavio da će od 2030. godine nuditi samo električne automobile, tako da je moguće i da će Tipo u nekom obliku imati i EV izdanje.

Sve je to i dalje pod velikim znakom pitanja, a više informacija biće dostupno 1. marta naredne godine kada će Stellantis predstaviti detaljne planove za svih 14 brendova u okviru te kompanije.

AutoRepublika 

(616)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Svijetla…700k jedinica do sada …šta bi vi?! Još da Fiat ima menadžere….

Dude

Karavan u Cross izdanju, sa dizel motorom, bio bi pun pogodak.