1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q5 neće dobiti performantnu verziju?
Audi Q5 neće dobiti performantnu verziju?
0

Audi Q5 neće dobiti performantnu verziju?

178
0
Podelite sa prijateljima:

O potentnijoj varijanti Audijevog SUV-a priča se već nekoliko godina, ali do sada nije bilo zvaničnih naznaka kada bismo mogli da vidimo Q5 RS. Sada se postavlja pitanje da li će ga uopšte i biti… 

U nedavnom intervjuu za britanski Autocar, Mihaela Benc, jedna od visokorangiranih menadžerki u Audiju koja konkretno brine o Q5 modelu i njegovim varijantama, kazala je da trenutno ne postoje planovi za debi Q5 RS verzije.

„Drago nam je što RS modeli imaju tako lep prijem kod potrošača. Ali počećemo sa SQ5 izdanjem sa TFSI i TDI motorom na planiranim tržištima pa ćemo videti kako će situacija dalje razvijati“, kazala je Bencova.

S obzirom na opštu hajku u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova, ne čudi opreznost Audija u vezi sa plasiranjem ovog performantnog SUV-a, koji bi sigurno imao svoju „publiku“.

No, kada bi do plasmana ipak došlo, koji pogon bi koristio potentni Q5 RS? Nagađa se da bi ovaj model verovatno preuzeo pogonski sklop iz RS5, što se čini i kao logičan postupak.

No, uz sve troškove koje Audi ima u vezi sa elektrifikacijom i velikim pritiskom zbog dizelgejta, čini se da su male šanse da Q5 RS stigne na tržište. Možda u nekoj drugoj generaciji, no tada će to verovatno biti neki veoma snažni plug-in hibrid.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments