1. Home
  2. Vesti
  3. Katastrofalna godina za Stellantisovu fabriku u Muluzu
Katastrofalna godina za Stellantisovu fabriku u Muluzu
0

Katastrofalna godina za Stellantisovu fabriku u Muluzu

497
0
Podelite sa prijateljima:

Stellantis je saopštio poražavajuće podatke za pogon u Francuskoj.

Kriza u vezi sa nedostatkom poluprovodnika i mikročipova trese čitavu automobilsku industriju. Neki brendovi i fabrike drže se bolje od drugih, ali nema onih koji su izbegli probleme sa nabavkom spornih elektronskih komponenti.

Tako je Stellantisova fabrika u Muluzu u Francuskoj imala vrlo razočaravajuće proizvodne rezultate ove godine. Odatle će za 2021. godinu izaći svega 64.800 automobila, što je za 50% manje od onoga što je bilo planirano.

Ovde se vrši montaža nekolicine modela, kao što su: DS7 Crossback, Peugeot 508, Peugeot 308… Rukovodstvo Stellantisa ističe da će sledeće godine biti postavljen prioritet – a to je proizvodnja nove generacije 308-ice, te da očekuju da se nestašica poluprovodnika i mikročipova nastavi i iduće godine.

Proizvodnja novog izdanja kompaktnog hečbeka počela je još u martu tekuće godine, ali su problemi oko nabavke delova doveli do daleko manjeg broja stvorenih vozila. Uz to, period čekanja na isporuku plaćenog automobila postaje sve duži, što će se sigurno negativno odraziti na broj prodatih primeraka.

Ukoliko Stellantis želi da iskoristi zamah koji je dobio Peugeot 308 sa novom generacijom, moraće mnogo da rade na tome da se proizvodnja obavlja koliko-toliko u redovnim ciklusima.

AutoRepublika 

(497)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments