1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda zaustavlja proizvodnju Octavije, Fabije, Karoqa…
Škoda zaustavlja proizvodnju Octavije, Fabije, Karoqa…
4

Škoda zaustavlja proizvodnju Octavije, Fabije, Karoqa…

6.95K
4
Podelite sa prijateljima:

Još jedna marka obustavlja rad svoje fabrike…

Nestašica spornih mikročipova i poluprovodnika nastavlja da seje haos u automobilskoj industriji, i to na planetarnom nivou. Škoda je objavila da će njen pogon pokraj sedišta kompanije u Češkoj potpuno prestati da funkcioniše 23. decembra.

Radnici će biti na odmoru sve do 10. januara, kada bi trebalo da se opet počne sa proizvodnjom. Ova pauza u radu mnogo će koštati Škodu, jer se u Mladoj Boleslav vrši montaža čitavog niza modela. Odavde dolaze: Fabia, Kamiq, Scala, Karoq, Octavia, Enyaq…

Dakle, veći broj vozila koji su vrlo bitni za prodaju Škode u Evropi, pre svega Octavia i SUV aduti, ali i nova generacija Fabije. Kod češkog proizvođača ne očekuju drastično bolju situaciju sa nabavkom deficitarnih delova ni naredne godine.

Pre ove obustave rada, češki mediji pisali su da fabrika u Mladi Boleslav radi sa nekih 75% od ukupnog kapaciteta, te da je tokom čitave godine bio veći broj neradnih dana, što će se sigurno odraziti na finalni konto gde se očekuje daleko manje stvorenih jedinica nego što je to bilo planirano.

AutoRepublika 

(6945)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

fiat

Rikošet

Ma nabili su cijene u nebo, a ovamo pričaju da je problem samo u čipovima…

AcidBurn

Nije mi ih žao, ni njih ni ostale. Nabili bezobrazno cene.

Belerofont

Nije nitko nabio divlje cijene nego nam je standard na dnu od dna. Kuna, dinar ne vrijede ništa, jedan amerikanac najobičniji skladištar ima mjesečnu plaću 2800 dolara,, novi Ford Mustang s početnim V6 motorom košta 18 000 dolara, pun rezervar benzina košta 50_ak dolara, hrana skoro đabe, skupe jedino nekretnine i zdravstvo, sve ostalo skoro pa mukte. U Hrvatskoj je prosječna plaća običnog šljakera 6 tisuća kuna, novi Ford Mustang kad sam ga već spomenuo košta 420 tisuća kuna, a sad zamislite da amerikanac ima plaću 6 tisuća dolara, a taj jebeni Mustang košta 420 tisuća dolara !!!!!!!!!! Ja bi… Pročitaj više »