1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin Vantage – britanski aristokrata sa nemačkom dušom (galerija)
aston-martin-vantage-19
aston-martin-vantage-16
aston-martin-vantage-28
aston-martin-vantage-21
aston-martin-vantage-20
aston-martin-vantage-19
aston-martin-vantage-17
aston-martin-vantage-15
aston-martin-vantage-14
aston-martin-vantage-13
aston-martin-vantage-12
aston-martin-vantage-11
aston-martin-vantage-10
aston-martin-vantage-9
aston-martin-vantage-8
aston-martin-vantage-7
aston-martin-vantage-6
aston-martin-vantage-4
aston-martin-vantage-3
aston-martin-vantage-2
0

Aston Martin Vantage – britanski aristokrata sa nemačkom dušom (galerija)

214
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon čitavih 12 godina, novi Vantage je konačno na sceni i to sa AMG-ovim V8 agregatom.

Kao što je slučaj i sa novim DB11 V8, pogonska jedinica stiže iz Mercedesovog performantnog odeljenja. U pitanju je biturbo V8 motor, zapremine četiri litra, koji razvija 510 konjskih snaga i 685 Nm obrtnog momenta. Prenos snage na točkov vrši se putem ZF osmostepenog automatskog menjača. Međutim, Aston Martin najavljuje da će biti moguće naručiti automobil i sa manuelnom transmisijom.

Sa masom malo većom 1,5 tona, novi Vantage do „stotke“ stiže za svega 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 314 km/h. Iako počiva na platformi modela DB11, Aston Martin tvrdi da je u Vantage ugradio više od 70% novih delova, te je tako ovaj automobil prvo vozilo britanskog proizvođača sa elektronski kontrolisanim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Uz to Aston Martin obećava i idealnu raspodelu mase od 50:50.

U Nemačkoj će početna cena ovog automobila iznositi 154.000 evra, a u prodaji će se naći posle marta 2018. godine.

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments