1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes će u naredne dve godine plasirati čak šest električnih modela
Mercedes će u naredne dve godine plasirati čak šest električnih modela
1

Mercedes će u naredne dve godine plasirati čak šest električnih modela

203
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend je opasno „zagrizao“ u EV segmentu. 

Da li će zalogaj biti preveliki, pokazaće vreme, no činjenica je da smo svedoci drastičnog rasta prodaje baterijskih vozila. Mercedesov EQ portfolio, odnosno gama električnih automobila značajno će se uvećati u naredne dve godine. Planirano je plasiranje čak šest modela, od čega će četiri četvorotočka stići na tržište 2021. godine.

Prva „električna“ premijera Mercedesa naredne godine biće EQA. Radi se o baterijskom pandanu za GLA, te uprava „trokrake zvezde“ ima velike ambicije sa ovim modelom. Debi EQA će se odigrati 20. januara. Nakon toga, Mercedes će predstaviti i EQB, odnosno električno izdanje GLB-a. EQB će se za evropske potrebe proizvoditi u Mađarskoj, a EQA u Nemačkoj.

Dalje, sledeće godine nas očekuju dve veoma bitne premijere za nemačku premijum marku. Germanski proizvođač će u drugoj polovini 2021. predstaviti dve limuzine. U pitanju su električne verzije E i S klase koje nose zvanične nazive EQE i EQS. Oba ova baterijska modela proizvodiće se takođe na nemačkom tlu, a očekuje se i da će EQS biti prvi električni automobil Mercedesa koji će dobiti Maybach izdanje.

Nakon toga, proizvođač iz Štutgarta planira da 2022. godine plasira još dva električna SUV-a. Ovi planirani automobili biće bazirani na modelima EQE i EQS. Dakle, Mercedes kreće snažno sa EV segmentom, videćemo da li će im se isplatiti.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

Ili pukovnik ili pokojnik.
Tako treba.