1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. U Teslin Model S ugradio benzinski motor V8
U Teslin Model S ugradio benzinski motor V8

U Teslin Model S ugradio benzinski motor V8

6.73K
10
Podelite sa prijateljima:

Da, desilo se i to. Doduše nije baš neočekivano kako zvuči na prvi pogled pošto je čovek po imenu Rič Benva još protekle godine najavio da će uraditi tako nešto. On poseduje veoma uspešni kanal nazvan „Rich Rebuilds“ (reč „rebuild“ znači popraviti ili ponovo napraviti dok ovo „rich“ može da predstavlja njegovo ime, ali i direktan prevod sa reči „bogat“) na društvenoj mreži YouTube i uglavnom se bavi kupovinom slupanih električnih automobila koje zatim popravlja i preprodaje.

Međutim, u vreme kada mnogi tjuneri ugrađuju električne motore u moderne, a i klasične četvorotočkaše, Rič se odlučio na intervenciju u suprotnom smeru.

Naime, on je kupio slupani Teslin Model S, a zatim je pronašao i čuveni General Motorsov LS3 motor iz slupanog modela Chevrolet Camaro. Reč je o veoma poznatom agregatu u svetu tjuninga, a on razvija 426 konjskih snaga iz paremine 6,2 litre.

Rič je takođe pronašao i šestostepeni manuelni menjač iz istog automobila. Neko bi rekao da ovih 426 „konja“ svakako zvuče impresivnije nego fabričkih 382 „grla“ koliko je Model S razvijao u fabričkom izdanju, ali naravno električni automobili funkcionišu po sasvim drugom sistemu. Čak i sa više snage (ali i drugačijom krivom obrtnog momenta), teško je očekivati da će Model S uspeti da nadmaši ono fabričko ubrzanje do 4,3 sekunde iz mirovanja do 100 km/h.


Posao je trajao godinu dana i kao što je lako pretpostaviti, nije bio lagan. Ali je Rič nedavno predstavio završen projekat i po prvi put posle dužeg vremena upalio motor i osetio miris benzina i dima. Automobilu je dao nadimak „ICE-T“, što je takođe umetničko ime veoma poznatog repera, ali i prevedeno sa engleskoj jezika „hladni čaj“.

Detaljno je restauriran i izvana da se reše svi oni dizajnerski nedostaci koje je dobio u sudaru, a zatim i ofarban u posebnu narandžastu boju. Štaviše, sa izuzetkom ausupha koji je vešto skriven ispod zadnjeg branika, verovatno niko i neće biti u stanju da prepozna razliku u poređenju sa svakim drugim Modelom S koji viđamo na ulicama.


Jedva čekamo da vidimo ovu Teslu u akciji, a posebno bi nas radovao usporedni test sa električnim modelom. Ne sumnjamo da će benzinac biti manje impresivan, ali možete da zamislite šok svih onih kada pored vas zagrmi Tesla sa V8 motorom…

AutoRepublika

(6731)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Jedina Tesla koju bih voleo da posedujem.

Bungi

Možeš i u fiću da ugradiš parni motor na ugalj.Čemu će ti služiti znaš samo ti i ovaj otkačeni vlasnik bivšeg Tesla S.

BB

Ili da ga neki petrolhead zapara ključem misleći da je na struju 🤣

Matori

Na osnovu raznih ranijih zamerki na kvalitet i završnu obradu čini mi se da je dotični odstranio iz automobila jedino što je u njemu vredelo.

Iznogud Časni

Tako tako

Bungi

Ima ova planeta dovoljno budala i bez ovog lika gore na slici.

Iznogud Časni

Zašto je budala? Čovjek izrazio svoj revolt. Njegovoj kulturi ne pristaje da vozi dildu, dobio medijsku pozornost, biznis cvate, jebe mater Tesli i dildama što je poanta priče a ostalo su benefiti, naravno idalje je dobio loš automobil ali bar ima motor!

Bungi

Kažeš revolt.? 😅😂🤣Pa mogao je da iskaže revolt tako što uopšte neće kupiti Tesla S nego neki drugi benzinski auto sa v8 motorom.I šta je dobio ovom prepravkom.???Možda bolje ubzanje,snagu, obrtni moment, potrošnju,smanjio troškove održavanja, povećao dugotrajnost auta, šta?Da je dobio medijsku pažnju, to se slažem.Svako „cirkusko majmunče“ ima svoju publiku.Da je se „osvetio“ svom džepu, to se takođe slažem.

BB

Trebao mi je staviti još točkove od utovarača i napraviti big foot… Kad je priča, nek bude skroz američka…

Laki

Onomad moj komšo iz „Maršalovog kadilaka “ izvuče V8 sa jezivom potrošnjom i ubaci motor iz kamiona domaće proizvodnje!Bogami se navozo kroz Evropu s njim bio prava atrakcija ali stigoše ga godine i korozija pa broji zadnje dane.