1. Home
  2. Vesti
  3. Najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj
Najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj
1

Najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj

380
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen T-Roc je i dalje najprodavaniji SUV na domaćem terenu. 

Tokom prošlog meseca u Nemačkoj je prodato nešto manje od 199.000 automobila, od čega je više od 77.400 pripadalo SUV segmentu, što bi suštinski značilo da su imali učešće od gotovo 40%.

Volkswagenov T-Roc je ostvario 4.719 registracija, uz pad prodaje od 17,3% što je bilo dovoljno za prvo mesto na listi. Mercedes GLC je na drugoj poziciji sa 3.964 dostavljenih vozila (-8,7%), dok je na trećem mestu Volkswagen T-Cross uz 3.077 isporučenih jedinica u Nemačkoj i uz rast prodaje od 10,1%.

Četvrtoplasirana je Fordova Kuga koja je došla do 2.557 potrošača (-10,9%), ostavivši iza sebe Opel Mokku (2.535) i Hyundai Konu (2.506). Kona je imala težak mesec sa vrlo izraženim manjkom od čak 45%! Slično je i sa sedmim na listi – Volkswagen Tiguanom (2.212, -57,5%)…

Osma pozicija pripala je BMW-u X1 sa 2.151 registracijom, uz minus od 29,4%. Deveto mesto je zauzeo Mercedes GLA koji se probio do 2.129 kupaca uz neznatan pad prodaje od 1%. Top 10 je zaokružio BMW X3 sa ravno 2.000 prodatih automobila u novembru na matičnom tržištu.

Kao što se da videti iz priloženog, osetan je pad prodaje kod gotovo svih pobrojanih modela. Uostalom, prognoze stručnjaka kažu da će čitavo nemačko tržište ove godine ostvariti „snažan minus“. Jedini SUV koji se u novembru mogao pohvaliti ozbiljnim rastom jeste Hyundai Tucson koji je na svoj računa dodao 1.786 registracija, što je za 39,8% više negu u novembru prošle godine.

AutoRepublika 

(380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Jedini SUV koji se u novembru mogao pohvaliti ozbiljnim rastom jeste Hyundai Tucson koji je na svoj računa dodao 1.786 registracija, što je za 39,8% više negu u novembru prošle godine.“

Da, ali u novembru prošle godine je bio u ponudi stari Tucson. Otuda takav statistički rezultat.