1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Bronco će biti predstavljen narednog meseca (VIDEO)
Novi Ford Bronco će biti predstavljen narednog meseca (VIDEO)
0

Novi Ford Bronco će biti predstavljen narednog meseca (VIDEO)

162
0
Podelite sa prijateljima:

Čekanju je konačno skoro kraj i jedna od najvećih premijera američke automobilske industrije u poslednjoj deceniji će konačno ugledati svetlost dana. Reč je o Fordovom novom terencu Broncu, za koga novinari redakcije uglednog Automotive News magazina tvrde da će biti predstavljen sredinom marta.

Razloge zašto je Bronco toliko bitan model za „Jenkije“ ćete saznati u nekom od budućih izdanja koja se bave istorijom ovog terenca, Većina informacija o novitetu je još uvek kao „čardak ni na nebu ni na zemlji“, pa se tako mnogo toga zna bez da je išta od toga što kruži kao podatak zvanično potvrđeno.

Primera radi, očekuje se retro stil sa ciljem da se napadne popularni Jeep Wrangler, ali do sada su sve špijunske slike sakrivale gotovo svaku dizajnersku liniju. Ono šta jeste poznato je podatak da će kupac moći da bira između modela sa dvoje i četvoro vrata i da će vrata i krov moći da se skinu.

Slično kao i konkurent iz Jeepa, i Bronco će zadržati „karoserija na šasiji“ konfiguraciju, što nam govori da je reč o pravom terencu umesto uličnog krosovera. Neke špijunske informacije su potvrdile da će standardan agregat biti 2,3-litarski turbo uz minimalno jednu opciju od šest cilindara.

Reč je najverovatnije o poznatom 2,7-litarskom benzincu koji se već ugrađuje u nekoliko modela marki Ford i Lincoln. Tu je i desetostepeni automatski menjač, a kasnije se očekuje i hibridna verzija, baš kao i čisto električni model. Ono šta je takođe poznato jeste podatak da će se proizvodnja odvijati u gradu Vejn (američka savezna država Mičigen) gde se i originalni Bronco proizvodio od 1966. do 1996. godine.

Pored tradicionalnog Bronca, američki proizvođač vozila će ponuditi i manji model pod oznakom Bronco Sport. On će zadržati sve karakteristike većeg brata, ali će biti kompaktnih dimenzija.

Bronco Sport će biti predstavljen u aprilu dok će prodaja startovati do kraja godine. Kada je reč o standardnom modelu, na njega će kupci morati da sačekaju još godinu dana. Očekuje nas definitivno vruće leto kod Forda …

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments