1. Home
  2. Vesti
  3. Rezultati poslednjih testova u organizaciji EuroNCAP-a (VIDEO)
Rezultati poslednjih testova u organizaciji EuroNCAP-a (VIDEO)
6

Rezultati poslednjih testova u organizaciji EuroNCAP-a (VIDEO)

298
6
Podelite sa prijateljima:

Evropski odeljak organizacije koja se bavi testovima bezbednosti vozila je na iskušenje stavila više modela, među kojima se posebno istakao japanski SUV Nissan Qashqai. 

Nakon vesti o katastrofalni ocenama za Renault Zoe i Daciju Spring neke malo lepše novosti. U ovomesečno testiranju posebno se istakao novi Nissan Qashqai.

Japanski SUV uspeo je indeksira 91% za zaštitu odraslih putnika, i isto toliko na polju protekcije dece. Što se tiče zaštite ugrožene grupe učesnika u saobraćaju (pešaci i biciklisti) Qashqai je prikupio 70%, ali je za napredne aktivne sisteme bezbednosti dobio čak 95%! Sve je to na kraju rezultiralo da mu Euro NCAP dodeli pet zvezdica.

Pored azijskog bestselera, u poslednjoj turi nekolicina modela dobila je pet zvezdica na ovom testu, doduše sa nešto lošijim ocenama u odnosu na pomenuti Qashqai. To su: BMW iX, potom Genesisovi modeli G70 i GV70, zatim Mercedes EQS, Škoda Fabia i Volkswagen Caddy. Sa četiri zvezdice mogu se pohvaliti električni Fiat 500, MG Marvel R, kao i Nissan Townstar.

Rezultati sa poslednje ture EuroNCAP testova: 

Model Broj zvezdica Odrasli putnici Deca Pešaci i biciklisti Aktivni bezbednosni sistemi
BMW iX 5 91 % 87 % 73 % 81 %
Dacia Spring 1 49 % 56 % 39 % 32 %
FIat 500e 4 76 % 80 % 67 % 67 %
Genesis G70 5 89 % 87 % 76 % 88 %
Genesis GV70 5 89 % 87 % 64 % 87 %
Mercedes EQS 5 96 % 91 % 76 % 80 %
MG Marvel R 4 80 % 75 % 55 % 80 %
Nissan Qashqai 5 91 % 91 % 70 % 95 %
Nissan Townstar 4 78 % 87 % 67 % 72 %
Renault Zoé 0 43 % 52 % 41 % 14 %
Škoda Fabia 5 85 % 81 % 70 % 71 %
Volkswagen Caddy 5 84 % 82 % 69 % 79 %

AutoRepublika 

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Da li te napredne aktivne sisteme bezbjednosti oni samo evidentiraju da su na spisku ili ih i testiraju na svojim testovima?
Ako je ovo prvo, onda je to čisti dilentatizam.

moron

Naravno da se na NCAP-u faktički testiraju sistemi asistncije.
Pogledaj video koji je deo članka ( deo koji počinje na 2:50, pa naredni minut).

BB

Čitam ja sve, ali video ne gledam 😉

moron

Evo, pogledaj samo 3 sekunda videa testa zAjEB-a Fobije, počev od 2:40
https://youtu.be/HzOrhUZjNyc?t=160

moron

Gledam malo pre sve ovo na NCAP. Fabija u standardnom izdanju ima običan AEB, kao i Sandero. Ne i onaj napredan, za pešake i bicikliste. Ali, takav-kakav je, bolje ocene od NCAP je dobio kod Sandera ( 4,5 od 6 mogućih bodova ), nego kod fabije ( 3,7 od 6 mogućih bodova ). A na video snimku NCAP-a se jasno vidi da je fabija „pokosila“ pešaka ( kod Sandera nema tog dela snimka). Sandero nema Lane Support i tu je pukao na sisemima sistencije u odnosu na fabiju, a i ocena upozorenja nevezanosti pojasa je kod fabije bolja ( ona… Pročitaj više »

M M

AEB i sl. zahebancije, je žalosno što se uzimaju na NCAP testu u razmatranje. To je još jedna gruba prevara globalizma. Bolje je da su uvrstili preglednost vozila, uticaj panorame na bezbednost. A ako bi se krenulo s elektronikom, prvo bi uticaj trebali imati „čačkanje “ po tač skrin ekranima, na bezbednost.
Itd. Jer, zašto se može čačkati po tač skrin ekranima a ne može p mobilnom telefonu, i gde je tu razlika, recimo?
Nemoj se primatii na gluposti, više realnosti nema. Ovo sad je sve globalno imaginarno.