1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini bi mogao da lansira prvi superautomobil tokom 2027. godine
Lamborghini bi mogao da lansira prvi superautomobil tokom 2027. godine
0

Lamborghini bi mogao da lansira prvi superautomobil tokom 2027. godine

236
0
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini nas je navikao da uvek bude u levoj traci, pa tako ide i u prenesenom smislu. Mislimo na razvoj prvog električnog vozila s logotipom marke, koje bi na tržište moglo da dospe 2027. godine. Uprava italijanske kompanije je potvrdila planove o razvoju ovog baterijskog modela, na koji način smo dobili i konfirmaciju o tranziciji ka elektromobilnosti i u segmentu superautomobila.

Izvršni direktor kompanije Lamborghini, Stefan Vinkelman, je u nedavnom intervjuu za medij Yahoo Finance, izjavio da bi prvi električni model marke mogao biti lansiran 2027. ili 2028. godine, uz napomenu da se dolazak hibrida očekuje i ranije. Juče smo pisali o tome da je jedno istraživanje pokazlo da su veštačka goriva stranputica automobilske industrije, ali to istraživanje, ili nije čitao, ili se nalazi ne slažu s biznis planom grupacije VW, pa je Vinkelman podržao ideju o sintetičkim energentima za konvencionalne automobile.

“Nadamo se da će biti data prilika sintetičkim gorivima koja su neutralna s aspekta CO2. Šira rasprostranjenost ovog proizvoda bi omogućila da imamo alternativu i za naše super sportske automobile. Ne moramo sada odlučivati na ovu temu, zato što u ovom trenutku to gorivo nije dostupno, a ne znamo ni da li će ikada biti dovoljno održivo kako bi nam bilo korisno,“ izjavio je on.

Ali, dok je sudbina konvencionalnih superautomobila trenutno u ravnoteži, perspektiva električnog Lamborghinija uzbuđuje automobilsku industriju sveta. Kako se navodi u medijskim izveštajima, model koji se najavljuje će biti smešten u električni segment GT, uz raspored sedenja 2+2. Ideja je da vozilo bude razvijeno u saradnji s kolegama iz grupacije, onim koji platu primaju od Porschea.

Ranije ove godine smo čitali o ciljevima elektrifikacije marke Lamborghini, kada je objavljena namera o ulaganju od 1,5 milijardi evra za te namene. Tada smo po prvi put i čuli o mogućnosti da bi u kasnijoj fazi ove decenije mogao biti predstavljen i čisto električni adut italijanske marke.

Sada je jasno da se Lamborghiniju usladila „kocka“ s prvim SUV-om brenda, pa su spremni da zaigraju „na neizvosno“ još jedared. Pre par dana smo pisali o četvrtom rođendanu Urusa, a u prethodnoj rečenici smo navodno „kockanje sa sudbinom“ stavili pod navodnike zato što ništa zapravo nije kocka u biznisu, već se odluke donose na osnovu istraživanja koja sprovode stručna tela.

AutoRepublika

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments