1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen obustavio proizvodnju Passata i Arteona!
Volkswagen obustavio proizvodnju Passata i Arteona!
6

Volkswagen obustavio proizvodnju Passata i Arteona!

5.42K
6
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka neće proizvoditi jedinice ova dva modela sve do 10. januara. 

Naravno, kao i u ostalim slučajevima zatvaranja fabrika u automobilskoj industriji, i ovde je po sredi nedostatak poluprovodnika i mikročipova. Tako je Volkswagen rešio da pošalje radnike iz pogona u Emdenu na duži odmor, i oni bi na posao trebalo da se vrate 10. januara, a tada će opet početi i proizvodnja Passata i Arteona. 

Emden se već više puta suočavao sa nestašicom spornih komponenti, što je dovelo do većeg broja neradnih dana u toku ove godine. Ukupno, kako Volkswagen navodi, bilo ih je čak 70, što je značajno umanjilo godišnji proizvodnju. Još uvek nezvanični podaci navode da je iz ovog pogona izašlo nekih 120.000 vozila, umesto planiranih 190.000…

Ujedno, fabrika u Emdenu odabrana je za proizvodnu lokacija za električni novitet ID.4. Montaža ovog baterijskog SUV-a trebalo bi da startuje naredne godine, i kako se može pročitati u nemačkim medijima, Volkswagen će dati prioritet tom novajliji kada je reč o proizvodnji, naspram tradicionalnih vozila poput Arteona i Passata.

Volkswagen je teško pogođen krizom oko poluprovodnika i mikročipova. I dalje nema oficijelnih procena koliko automobila će sklopiti ove godine. Trebalo bi imati u vidu da je fabrika u Volfzburgu više puta obustavljala rad i da je sama nemačka marka procenila da će sa te lokacija stići mnogo manje automobila. Zapravo proizvodnja će biti na nivou iz 1958. godine!

AutoRepublika 

(5419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Dan zalosti na Balkanu.

Bungi

A toliko mi je taj Aerton bio ružan da se se uvijek pitao ko za njega izvali toliku lovu.? 🤔

BB

Pa to je postalo pravilo, što ružniji bolje se prodaje, vidiš čitavu plejadu kupe krosovera…

M M

Pobogu, kako Arteon ružan? Ja bi ga definisao kao savršenstvo prema navali bezvrednih azijata

Sasa

Arteon je bukvalno estetsko savrsenstvo

Bungi

Jesi li se ikad zapitao koliko je dizajna kod njega pokradeno sa Reno Talismana koji je primjer elegancije u uspješnog izgleda.?