1. Home
  2. Vesti
  3. U novom James Bond filmu „No Time To Die“ četiri Aston Martina
U novom James Bond filmu „No Time To Die“ četiri Aston Martina
0

U novom James Bond filmu „No Time To Die“ četiri Aston Martina

296
0
Podelite sa prijateljima:

Premijera je zakazana za april sledeće godine u Velikoj Britaniji, a sigurno je da će novo, 25. izdanje filma o Džejmsu Bondu, zadovoljiti odeljenje marketinga u Aston Martinu. Čak četiri modela ove marke će se pojaviti u filmu, a pridružiće im se i Land Rover Defender.

DB5 je najstariji na listi. Perjanica „DB“ linije je nastala u vreme kada je Dejvid Braun vodio kompaniju, a reč je o atraktivnom, luksuznom GT-u u 2+2 konfiguraciji sedenja. Njegova lepota ne treba da čudi, s obzirom da je karoserija delo firme Carozzeria Turing Superleggera. Evolucija Tadek Marek 3,7 litarskog motora je takođe u igri, povećane  radne zapremine na 4,0 litra, u saradnji s tri SU karburatora.

Aston Martin D5

Drugi u grupi je V8 Vantage, GT četvorosed, proizvođen od 1977. do 1989. Samo 535 primeraka ovod modela je napravljeno, a nazvan je kao „prvi britanski superautomobil“.

Aston Martin V8 Vantage

Boje modernih Aston Martina brani DBS Superleggera, verovatno najudobniji automobil koji je Denijel Krejk vozio u filmu. Predstavljen 2018. kao evolucija DB11 serije, DBS Superleggera je perjanica Aston Martina, ukoliko iz priče hiperautomobil Valkyrie. Iz 5,2-litra radne zapremine i tandema turbo punjača, AE31 isporučuje 725 ks pri 6.500 o/min i 900 Nm, dostupnih na 1.800 o/min.

Aston Martin DBS Superleggera

Poslednji član Bond 25 kluba je Valhalla, superautomobil sa središnje pozicioniranim motorom, koji je dobio nadimak „Valkirin sin“. Prethodno poznat kao AM-RB 003, da bi naglasio da je nastao iz saradnje s Red Bullom, ovaj model kombinuje twin-turbo V6 s KERS sistemom, za kombinovanu izlaznu snagu od 1.000 konja. Proizvodnja ovog modela će započeti krajem 2021. u Gaydonu, a biće proizvedeno samo 500 primeraka.

Aston Martin Valhalla

Sve u svemu, 25. film o čuvenom agentu 007 će pružiti obilje uživanja u Aston Martinima i bar jednu jurnjavu. Ujedno, da li će ovo biti poslednji put da vidimo Denijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda? Veoma moguće, jer je sam glumac to najavio 2017.

AutoRepublika

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments