1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai objavio cene svojih novih modela N za američko tržište
Hyundai objavio cene svojih novih modela N za američko tržište
11

Hyundai objavio cene svojih novih modela N za američko tržište

273
11
Podelite sa prijateljima:

Hyundaijev podbrend za modele visokih performansi je nazvan N, i malo pomalo počinje da stiče slavu i poštovanje širom sveta. Daleko od toga da može da parira jednom M-u ili AMG-u pa čak ni ST-u, ali u kategoriji pristupačnih četvorotočkaša, šanse su male da ćete pronaći „više konja za manje dolara“. Autor ove priče je nedavno imao i priliku da provoza model Elantra (doduše samo N-Line), sa 1,6-litarskim turbobenzincem sa 200 konjskih snaga i šestostepenim manuelnim menjačem.

Upravo mi se izbor treće papučice dopao u vreme kada „preko bare“ dominiraju jedino automatici, ali sam odustao isključivo zbog enterijera veoma niskog kvaliteta i završne izrade koja me je očito odbila.


N-Line je trebalo da pruži ulazak u svet pristupačnih sportista za one koji nemaju preterano dubok džep, ali ako hoćete „real deal“ (pravu stvar) onda se bira onaj sa značkom N. Gigant iz Južne Koreje je nedavno objavio cene noviteta i kao što je očekivano, koštaju daleko manje nego što bi stajali da nose ime nekog brenda sa zapada.

Pa hajde da krenemo sa Elantrom N za koju je potrebno izdvojiti 32.925 „zelembaća“. Za navedenu sumu se dobija 2,0-litarski turbobenzinac sa 276 „konja“ i šestostepeni manuelni menjač, a ako želite osmostepeni automatik onda brojka skače za 1.500 najmanjih zelenih novčanica.

Pored solidne snage, novinari su u prošlosti hvalili i ogibljenje, pneumatike Michelin Pilot Sport 4S i 19-inčne felne. Ali nemoguće je ne primetiti koliko više snage ima nego recimo Honda Civic Si i Volkswagen GTI, mada je od njih, istini za volju i nešto skuplji. Ukoliko želite skuplji nemački automobil, onda ćete morati izabrati Volkswagen Golf R koji je za preko deset hiljada dolara nepristupačniji.

Pored kompaktne limuzine Elantra, Hyundai je debitovao s i gradskim krosoverom Konom sa identičnim paketom opreme, a koji vidite na gornjoj i donjoj fotografiji. Iako ga pokreće identičan turbobenzinac, Kona je nešto brža na pravcu zahvaljujući svojoj manjoj masi. Hyundai nas uverava da ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h traje 5,5 sekundi, mada ne može da parira u krivinama zbog svoje visine.

Ali takvo zadovoljstvo mora više i da košta i kupci će morati da izdvoje 35.425 dolara. Radi poređenja, brojka je veća nego za model Palisade koji je namenjen prevozu do osam putnika, i to za 1.050 „zelembaća“.

Hyundai već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na proleće.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dragi

„St“ i Ford su oni odavno presisali, I20 N je top gear-ov auto godine i biće sve jači. Što je konkurencija veća bolje je po kupca

Yankee

Po cemu je i20N recimo presisao Fiestu ST? Ima 4 ks vise i 21 kg vise. Gde je prednost?
Elantra N 276 ks, Focus ST isto 276 ks.

Dragi

Iz ličnog iskustva, druže. Brat je kupio I20 N, a pre toga smo provozali i fiestu st, naravno, u istoj su klasi. Mnogo bolje ide auto i bolje lezi u krivinama, bolji je osećaj vožnje. Unutrašnjost je opet na strani I20, bolji materijali i završna obrada. Koliko god nekome bilo teško da prizna to, ali hyundai je postao ozbiljna marka, dosta jača od Forda koji je spao na pick up-ove koji se i ne prodaju u Evropi i male gradse aute. Skoro svaki hibridni taxi u Beču je ionic 5, imaju luksuzni podbrend Genesis. Dok je krezavih Hillbilly-a Ford ne… Pročitaj više »

Yankee

Ti si druze verovatno jedina osoba na ovom svetu koja je pohvalila materijale i zavrsnu izradu Hyundaija. Jer je Hyundai samo dno dna auto-industrije po pitanju enterijera. Provozao sam nedavno Elantru N-Line jer sam hteo da je kupim, ali sam se brzo ohladio kada sam video kakav je enterijer, ono nije ni u rangu vozila iz 1995. godine, a da ne govorim modelske godine 2022. Generalno volim Hyundai (i Kiju), ali enterijeri su im teska sramota – bili bi sramota i za trziste Indije, a da ne govorim neku drzavu na zapadu. Ironicno mi je to kako je Ford navodno… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Yankee
Dragi

Klasični Jenki 🙂 samo nemoj da mu diras pikap i Forda. Znam da je Amerika malo drugačija od ostatka sveta, ali baš toliko zatucani niste, valjda. Hyundai je treći proizvodjač na svetu posle toyote i folcike po prodaji, ne znam kako uspevaju to ako ne vrede. Nisam neko ko se loži na marke i slično, gledam šta dobijam za svoj novac, a svakako se dobije više nego kod forda. Lincoln 😀 Daj se kontrolirat, čoveče…ne stavljaj u istu rečenicu Genesis i Lincoln. Skoro je bio test u Autobildu, G80 protiv Audija A5 i BMW 5. Lincoln nema model koji je… Pročitaj više »

Yankee

Ja nisam rekao da Hyundai ne vredi. Rekao sam da imaju ubedljivo najgore enterijere od svih vecih proizvodjaca i da su u vrhu uglavnom zato sto u drzavama treceg sveta prodaju one bazne & jeftine modele. Ford je u svakoj jacoj drzavi daleko bolje prodavan od Hyundaija. Volim kad mi vlasnici Hyundaija na zapadu krenu da pricaju kako su „kupili Hyundai jer je kao jednako dobar kao Toyota i Honda“ … samo sto posle malo duze rasprave saznas da su ga kupili zato sto je 20-30% jeftiniji nego Toyota i Honda, a ne zato sto je kao navodno bolji. 😉… Pročitaj više »

Dragi

Koje legende, batice? Towncar? Ne budi smešan. Pa i francuski predsednik se vozio u velsatis-u pa niko ne kaže da je to dobar auto. Normalno je da voze auto domaće proizvodnje ako je iole normalan. Ovi su prvaci i u reliju i dtm-u, možda si ti u Americi, ali si mentalno i dalje na Balkanu. Hyundai pre 35 godina nije ni pravio kola, a Lincoln za 35 neće ni da postoji verovatno.

Yankee

Kao sto rekoh, vecina prodaje Hyundaija opada na drzave treceg sveta gde prodaju jeftine aute. I na zapadu se mogu boriti samo sa cenom jer niko nece zastati i pogledati Toyotu i Hyundai za istu cenu i izabrati Hyundai. 😉 Ima Hyundai jos mnogo da proradi da bi stigao u vrh sa velikim igracima, Kao sto rekoh, enterijeri su im najveca mana.

Koje legende Lincolna? Jel ti to ozbiljno?
Pa evo ovaj recimo je veca legenda nego cela korejska auto industrija kroz istoriju.

comment image

Ivan

Ako su Amerika i Evropa treći svet onda dobro. Amerikanci nikako da shvate da luksuz ne znači da je auto veliki, oni tek trebaju da porade. Šta je ovo, opet neki tenk od 8000cc i 100 konja? 😃😂

TheStig

Bas se provaljujes ali iskreno…Imas ovdje svako 3 dana prodaju iz neke drzave Evrope i tu su i Kia i Hyundai u top 10 or thereabouts. Stigli su Japance u Australiji a ima ih jako dosta u Americi. I to ti trece zemlje svijeta. A ne kažeš kako GM ima uzasnu kontrolu kvaliteta i automobile koji se raspadaju posle 3 godine. Bas si Yankee pravi.😅

Dragi

Lupa kao otvoren prozor, od prošlosti se ne živi…a ni prošlost im nije neka. Ima jedan towncar u centru mog grada, služio je za venčanja, ali sad je na klocnama jer se raspao, sigurno zbog kvaliteta 😁