1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan isporučuje preko 700 ks i 1.000 Nm pri „overboostu“
Porsche Taycan isporučuje preko 700 ks i 1.000 Nm pri „overboostu“
3

Porsche Taycan isporučuje preko 700 ks i 1.000 Nm pri „overboostu“

393
3
Podelite sa prijateljima:

Utisci iz prvih vožnji Porsche Taycana polako stižu na internet. Autocar je objavio par interesantnih stvari u vezi s Turbo S modelom. Mada ovaj naziv na prvi pogled nije odgovarajući za jedan električni model, Porsche očigledno želi da zadrži oznaku, čisto iz tradicionalnih razloga.

Ono što će radovati ljubitelje Porschea je što će perjanica među Taycanima raspolagati „overboost“ funkcijom, koja će 2,5 sekunde obezbeđivati preko 700 ks i 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta!

I Turbo i Turbo S „poseduju baterije kapaciteta preko 90 kWh“ i standardnu izlaznu snagu „od preko 600 konja“, po Autocaru, a naravno, tu je i par razlika. Naime, S model krase kruće ogibljenje, karbon-keramičke kočnice i visokoperformantne letnje gume. S druge strane, i Turbo raspolaže „overboost“ funkcijom.

S masom od oko 2,25 tona, Taycan je opisan kao „zaslepljujuće brz“. To znači da sprint do „stotke“ obavlja za manje od tri sekunde, što je bolje od Mission E koncepta, koji je bio prethodnica Taycana. Takođe, u opisu načina na koji novajlija ubrzava su upotrebljeni izrazi poput „eksplozivan“ i „nasilan“, tako da Tesla ima čega da se čuva, očigledno.

Model 3 Performance, ne Model S Performance, predstavlja najbližeg konkurenta Taycanu Turbo S, bez obzira što ih dele „svetlosne godine“ kada je reč o ceni i prestižu. Takođe treba istaći da Taycan nije velikoserijski model, mada je Porsche primio 30.000 rezervacija do kraja jula.

Autocar tvrdi da autonomija iznosi 500 kilometara po WLTP-u, što je zaista sjajno. Podsetimo, Model 3 Long Ranger može po istoj proceduri da pređe nešto više od 530 kilometara.

Članak je zaključen konstatacijom da se ovde radi o „najboljem električnom automobilu koji je do sada ušao na tržište“, u šta ne sumnjamo.

AutoRepublika

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Јуче видим сребрни Урус у Зорана Ђинђића, БГ табле. Па се питам кад ће и овај да буде виђен код нас .. Занимљив је тај „мајндсет“ те „Паћоти елите“, (скоро) ником да не падне на памет неки олдтајмер, или нека егзотика, јок брате, само и искључиво конфекција, Q8, Х7, понеки Бентајга и то је то, слабо се добацује ван „зоне комфора“. Зато смо увек ближе Киргистану него Француској, нпр..

орангутан

Беше сумрак па нисам сигуран, плус изненађење, али сам прилично уверен да постоји Cullinan БГ табли. Он некако више дође уз Пећ-оти елиту (по родном месту њених истакнутих припадника и родоначелника).

TNT

Ima i fudbalera, pa njihovih žena, bivših žena, ljubavnica…, nisu Peć-oti jedini. Svi oni naravno vole baš takve modele. Bolje i to nego bogati arapi, kao u nekim EU velegradima.