1. Home
  2. Vesti
  3. Finalni tizeri BMW-a serije 2 Gran Coupe pred premijeru
Finalni tizeri BMW-a serije 2 Gran Coupe pred premijeru
0

Finalni tizeri BMW-a serije 2 Gran Coupe pred premijeru

219
0
Podelite sa prijateljima:

„Bejbi“ Bimmer samo što nije…

Mercedes-Benz i Audi prodaju kompaktne premijum sedan već izvestan broj godina, da bi se BMW tek sada pridružio segmentu sa serijom 2 Gran Coupe. U redu, neko će reći tu je serija 1 Sedan, ali ona je dostupna tek na par tržišta. U suštini, limuzinska verzija nove „jedinice“ s prednjim pogonom, odnosno najmanji „kupe s četvoro vrata“ iz Minhena, biće zvanično predstavljen u toku dana. U to ime, „počašćeni“ smo s nekoliko tizera novajlije.

Sudeći po „trendi“ šemi maske hladnjaka u vidu „bubrega“, verovatno gledamo najprestižniji model u GC serije 2 porodici – M235i. Reč je o BMW-ovom odgovoru na CLA 35 i S3 Sedan, koji 2,0-litarski turbomotor pozajmljuje od mehanički srodnog M135i, tako da očekujemo 306 ks i 450 Nm.

Integralni, xDrive pogonski sistem će biti standardan, baš kao i osmostepeni automatski menjač. Što se performansi tiče, one bi trebalo da budu kao kod hedžbeka, što podrazumeva sprint do „stotke“ za oko 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Glavna atrakcija kod najmanjeg među Gran Coupe modelima će biti dizajn zadnjeg dela, a ovi finalni tizeri nam daju uvid u široka svetla i spojler na poklopcu prtljažnika. Linija krova jasno pokazuje da je BMW „u poteri“ za CLA i njegovi receptom.

Nakon onlajn premijere, serija 2 Gran Coupe, bazirana na UKL2 platformi, prvo javno pojavljivanje će imati na Salonu automobila u Los Anđelesu, u drugoj polovini novembra.

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments