1. Home
  2. Vesti
  3. DS9 dobio novu hibridnu verziju sa 250 konjskih snaga
DS9 dobio novu hibridnu verziju sa 250 konjskih snaga
6

DS9 dobio novu hibridnu verziju sa 250 konjskih snaga

2.88K
6
Podelite sa prijateljima:

Veliki sedan DS 9 je dobio novu, treću po redu hibridnu modifikaciju. Novi plug-in hibrid će računati na struju deponovanu u gabaritnijem baterijskom pakovanju.

Glavni junak ovo vesti je najavljen tokom prezentacije modela DS 9, s početka 2020. godine i nosiće oznaku E-Tense 250. Ova varijanta je pogonjena četovorocilindarskim turbobenzincem sa 200 konjskih snaga iz 1,6 litara zapremine. ali i od strane električnog motora koji dodaje 11o „konja“.

Pogonski točkovi su mu samo oni ispred vozača. Kao što i sam naziv alternative sugeriše, ukupna moć pogosnkog sklopa je 250 konjskih snaga, dok ovako opremljen sedan dostiže najvišu brzinu od 240 km/h. Kada je pokret uzrokovan isključivo radom elektromotora, neće moći da se „muva“ većom brzinom od 135 km/h.

Prijatno iznenađenje donosi ugradnja većeg baterijskog pakovanja, većeg u odnosu na ostale varijante. Kapacitet je tako povećan sa 11,9 na 15,6 kWh. Broj ćelija unutar pakovanja je ostao isti, pa je i masa praznog vozila ostala neizmenjena. DS je deklarisao domet s jednim punjenjem u bešumnom režimu od 61 kilometar, shodno standardima opisanim kroz ciklus WLTP. Zahvaljujući mogućnosti priključenja punjača od 7,4 kW, bateriju je moguće dopuniti od stanja potpune ispražnjosti do 100% za 2 časa i 23 minuta.

Francuska limuzina će biti dostupna u dva finiša: Performance Line + i Rivoli +. Performance Line + dolazi s crnim felnama promera 19 inča i enterijerom obloženim jednako crnom alkantarom. Takav košta 58 hiljada evra, dok je Rivoli + sav u koži, počev od sedišta do obloge centralne konzole. Takvog nema za manje od 60.900 evra.

Model DS 9 obiluje sistemima vozačke asistenicije gde se ističe koktel pomagala dovoljan da obezbedi poluautonomnu vožnju. Nosi komercijalni naziv Drive Assist i poseduje i funkciju aktivnog nadzora sistema oslanjanja (Active Scan Suspension), onog koji prati kvalitet druma ispred sedana i shodno tome prilagođava vešanje.

AutoRepublika

(2881)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ako je Citroen izbacio novi DS 9 nevjerujem da će Renault završiti svoju priču u D segmentu sa aktuelnim Talismanom.

BB

Ali DS bi trebao biti premium a Talisman „obični“ Renault. E kad se sjetim R25, to je i dan danas za mene premium…

Iznogud Časni

Ovo postaje dildo republika.

Renault Terminator

De Meo je više puta rekao da će drastično povećati luksuz brenda,tako ako bude nekog novog Talismana biće on konkurentan DS9.
Aktuelni Talisman u Initiale Paris opremi je zaista top mašina,jeste da ga konkurencija (mlađa) gazi polako ali nema šta nema u toj opremi…

Matori

A karavan, ništa?

Branko

“ Broj ćelija unutar pakovanja je ostao isti, pa je i masa praznog vozila ostala neizmenjena.“ Hmm, teško da je broj ćelija ostao isti; možda modula. Ili su sa Li-ion prešli na nešto drugo, u što sumnjam.