1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Dacia digla cene po četvrti put ove godine!
Dacia digla cene po četvrti put ove godine!

Dacia digla cene po četvrti put ove godine!

6.58K
7
Podelite sa prijateljima:

Dacia je odlučila da podigne cene modela Sandero i Sandero Stepway, a one će stupiti na scenu s prvim danom decembra! Ovo je čak četvrti put da cene modela rumunske marke skaču od početka ove godine.

Sve verzije rumunskog heča će biti skuplje za par dana, što se jedino ne odnosi na bazičnu verziju koja će i dalje stajate 9.990 evra. Kompanija opravdava poskupljenje rastom cena osnovnih sirovina i troškova transporta, što je dovelo do rasta cena kod mnogih proizvođača, pa se navodi da ni Dacia ne može biti izuzetak od opšteg trenda.

Shodno tome, kupci će počev od sledećeg meseca, u proseku plaćati za 300 do 500 evra više cene za Sandero i Sandero Stepway. Ne samo što je Dacia već tri puta podizala cene svojih vozila tokom proteklih meseci, već je simultano ponudu skupljih automobila činila siromašnijom, izostavljanjem određenih stavki s liste opreme.

Samo tri meseca nakon zvanične premijere, u martu je Sandero prvo poskupeo za 200 evra dok je verzija Stepway dobila višu cenu za 300 evra. Drugo uvećanje je usledilo u junu, pa su vlasnici Sandera unesrećeni s novih 300 evra, dok je za „isti“ Stepway trebalo dati 400 evra više, da bi u oktobru dvojac ponovo dobio na ceni i to za 200, odnosno 300 evra, istim redom kako i do sada pisasmo.

Vest o poskupljenju smo videli na galskom portalu koji rado čitamo caradisiac, i tamo piše da će obe varijante Sandera sada poskupeti za 300 evra, izuzev verzije koja sagoreva LPG, a ona će biti finansijski zahtevnija pri nabavci za celih 500 evra! Jasno je da je cena baznog modela zadržana planski na nivou ispod psihološke granice od deset hiljada evra, iako je po lansiranju pre oko godinu dana, najpristupačniji Sandero koštao tek 8.690 evra.

Osnovna verzija Sandera Stepway (Essential) s motorom TCe i 90 konjskih snaga je dobila cenu od 13.690 evra, što je za 1.100 evra više nego pri lansiranju, dok je verzija pogonjena LPG-om sada na koti od 13.890 evra, odnosno za 1.300 evra više nego neposredno nakon premijere!

Povrh svega, i vreme čekanja se produžilo, pa će sada poručeni Sandero biti isporučen tek u aprilu 2022. godine.

AutoRepublika

(6576)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Bit će i peti put! A ovu od 10.000 EUR ionako nećeš moći dobiti bez čekanja od jedno 2 godine ili “kupiti” uplatnicu za 1.000 EUR više. Sjećam se da je tako bilo i sa Golfom iz TAS-a. 🙂 Sve se vraća, sve se plaća!

Laki

Realno.

moron

Da, ali pri prethodnom poskupljenju (pre oko mesec dana), ne samo da su digli cenu, već su iz top paketa „skinuli“ auto klimu ( postala je opcija, koja se, zamislite – doplaćuje ), a bilo je i još nekih sitnih izmena (koje takodje u zbiru dižu cenu ).
Tako da je Dačija Sandero sve, samo ne povoljna.
U Srbiji ima i novih vozila koja su jeftinija od Sandera (a ne čekaju se „do aprila“ (kako u ovom tekstu piše), pri čemu su za Sandero u Srbiji, koliko znam rokovi isporuke i duži).

DUDE

Ali zato je Mazda 3 2.0i 122ks u Srbiji i dalje 19.990eur 🙂

Robi

Nabili cenu na 14.000€ = e,od mene mogu da dobiju samo…limun.

Bik koji sedi

Preterano.Šta više reci.

Igor

Ne verujem da će se u budućnosti vraćati trendu „pristupačan auto“.Tako je bilo i sa Škodom od Felicije na ovamo.A s obzirom da nam i standard stagnira jaz se sve više primećuje.