1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C5 X ide put Australije
Citroen C5 X ide put Australije
0

Citroen C5 X ide put Australije

290
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Citroenov model iz D segmenta okušaće sreću i na australijskom tržištu. 

Citroen je u svom stilu rešio da bude hrabar i izađe iz standardnih okvira limuzina/karavana, te je sa novom generacijom C5 ponudio nekakav kros-liftbek i stvorio potpuno unikatan automobil.

Primarna meta za C5 X jeste kinesko tržište, a inače se i proizvodi u ovoj zemlji. Apetiti u Evropi su znatno manji, Citroen je po premijeri ovog čudnovatog vozila naveo da veruje da će godišnja prodaja na Starom kontinentu iznositi negde oko 20.000 jedinica.

No, rukovodstvo Citroena u Australiji zatražilo je od matične kuće dozvolu da novitet dođe i u tu državu. Oni veruju da bi kombinacija njegovog unikatnog izgleda uz koketiranje sa SUV segmentom zbog većeg odstojanja vozila od tla mogli da budu vrlo privlačni argumenti za brojne kupce u zemlji kengura.

U australijskom ogranku Peugeot-Citroena ističu da trenutno razmatraju u kakvoj konfiguraciji bi C5 X trebalo da bude za australijske potrošače. Tamošnji mediji veruju da će Citroen ponuditi plug-in hibridno izdanje, s tim da neki od njih tvrde da bi to mogla biti i jedina opcija za pogon. Podsetimo, Citroen od starta nije uvrstio u ponudu dizel agregate.

Po svemu sudeći, C5 X će stići u Australiju tokom trećeg kvartala 2022. godine.

AutoRepublika 

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments