1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis puca na nostalgiju sa EV ofanzivom
Stellantis puca na nostalgiju sa EV ofanzivom
2

Stellantis puca na nostalgiju sa EV ofanzivom

248
2
Podelite sa prijateljima:

Novonastali automobilski gigant ponudiće u narednim godinama niz električnih modela koji će nazive pozajmiti iz prošlosti marki iz razgranatog portfolija ove kompanije.

Nije to ništa novo, u poslednje vreme vidimo sve češću upotrebu legendarnih, ali davno penzionisanih naziva za nove automobile. Renault vraća u igru “četvorku” i “peticu”, Lamborghini je opet stvorio Countach, Fiat naravno već godinama forsira gamu oko modela “500”…

Stellantis namerava da evocira neke lepe uspomene sa nekolicinom električnih noviteta. Već smo dobili potvrdu da će Lancia napraviti novu generaciju modela Delta. Ikona italijanske automobilske industrije na kojoj je godinama počivao uspeh Lancije u novoj iteraciji svrstaće se u EV segment.

Postoje glasine da će Lancia iz penzije vratiti i druge nazive, poput Fulvije, ali to je sve, bar za sada, u domenu automobilskih tračeva. Još jedan brend pod Stellantisovim kišobranom će se poslužiti retro trikom…

To je Opel koji je već najavio da će ponuditi električni sportski automobil čiji će naziv biti Manta. Da li će suštinski nastaviti u duhu nekadašnje Mante, to će pokazati vreme, ali sa ovako visokim cenama električnih vozila, ne bi se trebalo nadati jeftinom sportskom četvorotočkašu.

I oko Riselshajma se vrte razne priče… Nemci sa vremena na vreme pišu da se radi na novoj Omegi, koja bi trebalo da bude u bliskom srodstvu sa premijum modelom DS9, ali i to je sve deo automobilske “žute štampe”, jer do sada niko nije ni spomenuo povratak Opela u ovu klasu vozila.

Još jedna marka za koju se veruje da će vratiti u život penzionisani model jeste Alfa Romeo. No, ovaj put je automobil koji bi trebalo da vakrsne još uvek svež u smislu da je tek nedavno nestao sa tržišta. To je Giulietta, koja bi trebalo da predstavlja povratak Alfe u klasični C segment.

Retro ili ne, jasno je da svi nabrojani četvorotočkaši sa svojim precima neće imati apsolutno ništa zajedničko, osim naziva…

AutoRepublika 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nema Mante bez benzina ni Opela bez OHV „gvozdenka“!

S mile

Zadnja rečenica je sve objasnila.