1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda sprema R6 Skyactiv-X i D, kao i osmostepeni automatik za novu Mazdu6?
Mazda sprema R6 Skyactiv-X i D, kao i osmostepeni automatik za novu Mazdu6?
3

Mazda sprema R6 Skyactiv-X i D, kao i osmostepeni automatik za novu Mazdu6?

1.08K
3
Podelite sa prijateljima:

Japanski mediji izveštavaju o tome da je Mazda podnela zahteve za zaštitu intelektualne svojine koja podrazumeva konstrukciju rednog šestocilindarskog motora i osmostepenog automatskog menjača, pa su kao posledica tog otkrića, rođena nagađanja o eventualnoj ugradnji predmetnih komada vrhunske tehnike u novu Mazdu6, koju ceo svet željno iščekuje, posebno nakon što je dobio uvid u koncept Mazda Vision, na Salonu automobila u Tokiju u novembru 2017. godine.

Planove o razvoju, kao i konketne korake povodom kreacije šestocilindarskog motora je proizvođač izneo u svetsku javnost pre jedanaest meseci kada se poglavlje na tu temu našlo u izveštaju namenjenom akcionarima. Kompanija je potvrdila razvoj novih linijskih šestaka komercijalnih naziva Skyactiv-X i Skyactiv-D, ali još uvek nije javnosti predstavila nikakve dodatne informacije o njima.

Šestocilindarski redni motor na crtežu

Oni stručniji novinari na temu mašinstva, prenose svoje utiske da rešenja deluju realistično i praktično dovedena do završne faze pripreme za serijsku proizvodnju, što se posebno odnosi na automatsku menjačku kutiju s osam stepeni prenosa.

Čak i da se ovi delovi pogonskih sklopova ne nađu pod haubom Mazde6 na samoj premijeri, razumno ih je očekivati da odigraju ulogu pokretačke sile raznih modela u gami japanskog proizvođača, s početkom pre 2025. godine.

Mazda je početkom 2019. godine najavila uvođenje nove tehnologije blagog hibrida, dalji razvoj Kodo dizajnerskog pravca, kao i razvoj arhitekture za velike automobile koja će biti prilagodljiva kako za laki hibridni, tako i za PHEV pogonski sklop.

Ukoliko se predviđanja ispostave realnim, to bi značilo da Mazda6 prelazi na zadnji pogon, što zvuči zaista izvanredno i dovodi ovog malog ali “šmekerskog” proizvođača u predsoblje luksuznog segmenta. Ipak, biće potrebno još malo strpljenja da saznamo šta se dešava mimo očiju javnosti, jer iako se već neko vreme priča o premijeri nove “Šestice”, o trenutku kada će se to zbiti, još uvek nema zvaničnih informacija.

AutoRepublika

(1076)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Još ako zadrže trenutnu cijenu… Pa ima da se zadužim da kupim ovaj auto ?

TNT

A u međuvremenu kupiš BMW ili Alfu, koji sve to imaju danas.

Eki

Sto bi kupovao BMW i alfu kad imam najbolje, odnosno mercedesa ???