1. Home
  2. Vesti
  3. BMW „debitovao“ s jednim od najvećih opoziva u istoriji marke
BMW „debitovao“ s jednim od najvećih opoziva u istoriji marke
15

BMW „debitovao“ s jednim od najvećih opoziva u istoriji marke

2.95K
15
Podelite sa prijateljima:

Bavarski brend BMW je upravo pokrenuo jednu od najvećih kampanja poziva vlasnika defektnih vozila na korektivnu intervenciju u ovlašćene servisne centre, u celoj istoriji marke. Akcija će se ticati velikog dela game nemačke dike.

Problem koji je prislio veliki BMW da povuče kontingent od skoro milion ultimativnih vozačkih mašina u Sjedinjenim Američkim Državama, se tiče malog i malo poznatog mehaničkog elementa. Problematičan je ventil sistema za rekuperaciju gasa iz kartera motora. Potonji se koristi za evakuaciju gasova koji nastaju prilikom sagorevanja i koji izlaze između klipova i cilindara da bi došli do kartera.

Ovo nije prvi put da nemački BMW biva primoran da povuče neke od svojih automobila kako bi rešavao problem potencijalnog izbijanja kratkog spoja, u vezi s ovim ventilom. Slične radnje su već pokrenute 2017. godine, pa zatim ponovo i 2019. Pomenuti kratak spoj može izazvati pregrevanje ovog ventila i dovesti do požara. Jasno, ovo je samo mogućnost u ekstremnim situacijama.

Američka ispostava nemačke grupacije, BMW USA je u ovom trećem po redu odnosnom opozivu, namerna da kontaktira 917.106 vlasnika vozila proizvedenih između 2006. i 2013. godine. Defektna Serija 1 je sklapana od 2008. do 2013. godine, Serija 3 od 2006. do 2012,  Serija 5 od 2006. do 2010, dok su X3 i X5 proizvedeni između 2007. i 2010. Nisu bolje sreće ni vlasnici modela Z4, sklopljenih od 2006. do 2011. godine. Međutim, proizvođač procenjuje da je samo oko 1% opozvanih vozila zapravo pogođeno ovim problemom.

Deluje da slična akcija nije planirana za naš kontinetn. Ipak, vlasnici ovih vozila, pri čemu su jedino benzinci potencijalno ugroženi, mogu da odvezu svog ljubimca kod majstora kako bi se proverilo ima li potrebe da „majstor eventualno uprlja ruke“.

AutoRepublika

(2948)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ovo je pisao najveći BMW fanatik – Zvezdan.😁

Renault Terminator

Ja nisam fanatik BMW-a,ali trudim se da PKW bude u tip-top stanju😁.
Palo je jedno poliranje F10-ke.
U Februaru čovijek mi za poliranje tražio 75 eura,pre neki dan ja platio 100 eura🙃.A ja nisam htio u Februaru..kada i svi mačori majstorišu,ja van sezone,pa i cijena je van sezonska😁.
https://youtu.be/cEZFd-ncTA8

comment image

comment image

comment image

comment image

comment image

Renault Terminator

Dok virtuelna administracija odobri post rodiš mečku,već se pomirio da ga neće objaviti🙃…Zvezdane traži da ti omoguće admine da mogu rabotati na blogu🙂

Yankee

Bolje da nam ne da dozvolu da odobravamo komentare, sanse su nule da cemo ti Milan i ja odobriti komentare sa slikama Bemevea 😉

Renault Terminator

E onda bi morao da potežem veze kod bosa🤣…

Grozdan the Great

BMW može, VW nikako 🤣

Yankee

Budi sretan sto sam donekle ok sa Opelom, ali tu se prica sa svabama zavrsava.

moron

Lepo uglancan.
Svaka čast !

Renault Terminator

Hvala drug🙂.

moron

Čuveni PCV ventil …

s mile

A koliko je tek čuven na Fabiji 1.2HTP… ima ga više na forumima nego kog proizvođača 😉

i ja sam ga „diplomirao“…

Iznogud Časni

„ultimativnih vozačkih mašina“, jel može bez ovakvih nebuloza? Ako pišeš ova sranja od epiteta onda ih stavi pod navodnike il’ provozaj neko auto koje nije bmw čisto da spadnes sa 7.bmw neba i realnost.

Iznogud Časni

Evo ja ne znam niti jedan bmw, a nije da ih znam puno jedno 12 oko mene aktualno, da je dogurao , pazi sad do 100k km bez većih kvarova. Zasad samo jedan do 50k km i još se drži, nije se raspao. Jest da mu je 4.9l na 100km (za 10 000km), bumo vidjeli šta će biti. Ultimativni švapski opozivi…bem ti krš od vozila, kupiš ga za šaku riže par godina starog i obradujes lokalnog majstora i svaki mjesec si na nekom opozivu, „domjenak“ kod dilera. Brijem da će ovu nisku potrošnju platiti češćim izmjenama ulja (javlja liku da… Pročitaj više »

Laki

Evo na „RS Q8“ alternator pusti dušu na 20 h/km nema pravila više!