1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen bi da udvostruči prodaju u Latinskoj Americi
Citroen bi da udvostruči prodaju u Latinskoj Americi
0

Citroen bi da udvostruči prodaju u Latinskoj Americi

117
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka “bacila je oko” na brazilsko i argentinsko tržište.

Citroen je potvrdio da želi da imao udeo na brazilskom tržištu od 4% do 2024. godine. Ove godine, zaključno sa prethodnim mesecom, ovaj brend ubeležio je 17.507 registracija u najvećoj državi Južne Amerike, što je ravno 1% od ukupnog broja prodatih automobila.

Dakle, žele učetvorostruče prodaju u Brazilu, odnosno da imaju oko 70.000 isporučenih jedinica na godišnjem nivou. Citroen je već počeo sa ofanzivom, jer su otvorili više od 50 novih izložbeno-prodajnih salona, sve u cilju dočeka novog C3 za tržišta u razvoju.

Slično je i u Argentini. “Ševron” trenutno drži oko 4% tamošnjeg tržišta, a želja je da u narednim godinama se to poveća na 8%. I ovde se snažno uzdaju u prodaju pomenutog krosovera.

Podsetimo, ovaj C3 nema veze sa evropskom varijantom, a njegovu kompletnu prezentaciju možete pročitati na sledećem linku.

Citroen ima ozbiljne ambicije na još jednom latinoameričkom tržištu. Reč je o Čileu gde žele da imaju učešće na tržištu od 3%, takođe do 2024. godine.

Sve je to deo šireg projekta Citroena koji je dobio zadatak od Stellantisa da predvodi proboj te grupacije na tržištima u razvoju. Kao glavni ciljevi postavljeni su Indija i Južna Amerika, a pomenuti subkompaktni krosover C3 je esencijalni deo plana francuskog brenda.

AutoRepublika 

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments