1. Home
  2. Vesti
  3. Novi pogonski sklopovi za Hyundai
Novi pogonski sklopovi za Hyundai
0

Novi pogonski sklopovi za Hyundai

173
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor Group je objavila svoju strategiju u pogledu razvoja agregata, na Međunarodnoj konferenciji o pogonskim sklopovima (International Powertrain Conference) koja je ove nedelje održana u Južnoj Koreji.

Na samom događaju, Hyundai je predstavio svoja četiri nova agregata kao i dve nove transmisije, kao deo dolazeće ‘Smart Stream’ familije pogonskih sklopova, koja bi trebalo da doprinese smanjenoj potrošnji goriva i posledično, redukovanim štetnim emisijama.

Početni novi benzinski i dizel agregati će imati zapreminu od 1,6 litara, uz smanjenu težinu komponenti, a zarad poboljšanja efikasnosti. Hyundai navodi da je, prilikom konstrukcije ovih jedinica, osnovni cilj bio popraviti termalnu efikasnost za, i do 50%.

Smart Stream G 1,6 turbo motor, takođe, po prvi put koristi tehnologiju stalno varijabilnih ventila (Continuously Variable Valve Duration-CVVD), koja prilagođava vreme otvaranja i zatvaranja ventila spram izabranog režima vožnje – kako bi se omogućila što bolja ekonomičnost ili najbolje moguće performanse. Pored ovih agregata, proizvođač je predstavio i osmostepenu automatsku trasmisiju sa dvostrukom vlažnom spojnicom (Smart Stream eight-speed wet-clutch DCT).

Do 2022. godine, proizvođač namerava da proširi svoju Smart Stream liniju na 10 benzinskih i 6 dizel agregata, kao i šest transmisija.

Pored toga, Hyundai smatra da će motori sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje igrati značajnu ulugu u automobilskom svetu do 2025. godine, uz postepeni rast učešća plug-in hibrida i električnih vozila. Proizvođač želi da poveća učešće elektrifikovani, kao i vozila pokretanih vodoničnim gorivnim ćelijama u ukupnom broj proizvedenih vozila, paralelno sa promocijom nove Smart Stream familije agregata, u predstojećim godinama.

Nova generacija vozila koje za pogon koriste vodonične gorivne ćelije, imaće autonomiju od oko 800 kilometara, zahvaljujući većoj gustini rezervoara, koja će biti rekordna u odnosu na ostale modele prisutne na tržištu. Izlazna snaga agregata ovog vozila će iznositi oko 120 kW.

Sa naznakama izgleda ovog novog modela (Santa Fe SUV) smo mogli već da se upoznamo, pre nego što će stići na tržište, neposredno nakon Nove godine.

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments