1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljen pikap kamionet Great Wall King Kong Poer
Objavljen pikap kamionet Great Wall King Kong Poer
0

Objavljen pikap kamionet Great Wall King Kong Poer

180
0
Podelite sa prijateljima:

Pikap kamionet pune veličine, utemeljen na konceptnom vozilu Great Wall X Cannon je najavljen za prezentaciju tokom proleća pred nama, ali je ovaj veliki kineski proizvođač za dolazeći Salon automobila u Gvangžuu pripremio nešto malo drugačije za premijerni prikaz. Radi se o pikapu nazvanom Great Wall King Kong Poer iza kog imena se krije najskupocenija i najluksuznija modifikacija postojećeg pikapa s imenom Poer.

Ovaj konkretan model se na nekim tržištima nudi i pod oznakama Pao, Cannon ili pak P Serija.

Šasija, okvir, karoserije, kao i sve komponente i sklopovi će biti nasleđeni s originalnog modela, ali će zato King Kong imati sopstveni dizajn. Svi spoljni paneli karoserije su novi, a nova je i tehnologija rasvete. Izveden je i dodatni reljev oko lukova točkova i na bokovima, dok su kućišta retrovizora i okviri otvora za prozor takođe izmenjeni. Farovi se ovde oslanjaju na lasersko, matriks rešenje uz opasku da je i uređenje prostora unutar putničke kabine potpuno jedinstveno za ovaj novitet.

U međuvremenu su se pojavile i „žive slike“ novog pikapa, propraćene kratkim pregledom odnosnih informacija, za šta je po običaju zaslužno kinesko sertifikaciono telo. gde piše da će nojalija biti dugačak 5.635 milimetara, da će ležati na točkovima koji inkorporiraju 17-inčne felne i da će ga pokretati dvolitarski turbodizel motor koji razvija 166 konjskih snaga.

Uostalom, to smo i znali, barem što se dizela tiče, iako su inicijalne informacije govorilie o 163 konjske snage, ali se ispostavilo da je ergela brojnija za 3 „grla“. Preliminarni podaci navode implementaciju i benzinskog motora sa 190 i 218 konjskih snaga. Za kraj još da kažemo da ćemo sve pojedinosti u vezi King Konga imati tek krajem novembra, odnosno nakon zvanične premijere na Salonu automobila u Gvangžuu.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments