1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Hyundai i20 N (GALERIJA)
Premijera: Hyundai i20 N (GALERIJA)
4

Premijera: Hyundai i20 N (GALERIJA)

492
4
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka predstavila je novi dodatak svom N portfoliju, još jedan hot heč, ovaj put baziran u B segmentu. 

Evidentno je da je Hyundai namerio da izgradi snažan brend od svog N odeljenja, stoga i velika diverzifikacija ponude. Koliko će dobro da prođe i20 N na tržištu ostaje da se vidi, ali činjenica je da su hot heč modeli u B segmentu izumiruća vrsta. Nestali su Ibiza Cupra, Audi S1, Renault Clio R.S, dok su drugi poput Poloa GTI i Fieste ST i dalje dostupni za kupovinu.

Kada pogledamo ovaj korejski hot heč, prvo što se primeti je boja i to svetlo plava, koja je praktično postala zaštitni znak performantnih modela iz Hyundaija. Druge izmene koje se daju primetiti u odnosu na standardni model jesu drugačija rešetka, veći usisnici za vazduh, potom drukčiji odbojnici kako napred, tako i pozadi. Na zadnjem delu vozila vidimo veliki spojler, potom difuzor, te nešto atraktivnija svetla naspram konvencionalne verzije. Hyundai navodi i da je i20 N postavljen na točkove od 18 cola.

U kabini su promene, sa izuzetkom sedišta, čisto estetske. Dakle, sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu jedna su od najvećih razlika u odnosu na standardni i20. Tu su i sportski upravljač i menjač, potom metalne papučice nožnih komandi, a Hyundai je zarad razbijanja monotonije unutar vozila ubacio na više mesta plave umetke, koji prate boju eksterijera.

Naravno, najbitnije je šta se nalazi ispod haube. U ovom slučaju to je 1,6-litarski četvorocilindarski turbo agregat koji isporučuje 204 ks i 275 Nm. Južnokorejski brend nije saopštio podatke u vezi sa ubrzanjem i maksimalnom brzinom, tako da se u vezi ovih detalja za sada može samo nagađati.

Za sada, i20 N dolaziće samo sa šestostepenim manuelnim menjačem, koji snagu šalje na prednje točkove. Ipak, u Hyundaiju ističu da ukoliko bude potražnje, spremni su da ponude i osmostepenu automatsku transmisiju.

Hyundai i20 N trebalo da stigne na tržište početkom iduće godine, a cena za sad nije poznata.

AutoRepublika 

(492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Zadnji deo mi se jako dopada.

TNT

Meni i prednji, i srednji, i unutrašnjost…

igi

Plava ljuta papričica. Dobro izgleda.

Don

Ja sam sjedio samo u običnom novom i20. Šta reć? Nije da nije ugodno, bolje je u seatu. Napredak u odnosu na stari i20? Ima ga malo, u dizajnerskom smislu, svidja mi se kako su izrezbarili plastiku oko vozača, izgleda cool ali je tvrda za popizdit. Nema mekane plastike nigdje. Ostalo? Hm pa baš i nemaš nešto da bih istakao. Cjenovno, ako sjećam, od 13k eura za klot pa navise, bar u ovom mom komsijskom salonu.