1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra Ibiza koncept spreman za Ženevu (galerija)
Cupra Ibiza koncept spreman za Ženevu (galerija)
0

Cupra Ibiza koncept spreman za Ženevu (galerija)

165
0
Podelite sa prijateljima:

Seat je od Cupre načinio performantni podbrend, te za automobilsku feštu u Ženevi pripremaju više iznenađenja.

Reklo bi se da je koncept Cupre Ibiza korak u logičnom smeru. Kao i čitava armada drugih modela, Cupra Ibiza biće postavljena na MQB platformu, a za pogon će koristiti dvolitarski turbo benzinski agregat koji razvija 200 konjskih snaga uz 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ipak, već sada se govori o mogućem blagom hibridu koji bi koristio 1,5-litarski turbo benzinski motor čija bi snaga iznosila 180 „konja“.

Što se tiče izgleda, čini se kao da su dizajneri dobili veoma ograničen budžet za Cupra varijantu Ibize. Realno gledano, ovaj performantni model razlikuje se od regularnog po upotrebi elemenata od ugljeničnih vlakana, kao i drugačijim branicima, haubi i naravno velikom zadnjem spojleru. Obzirom da je ovo ipak konceptualni model, očekujemo da će se u serijskoj varijanti naći manje elemenata od skupocenih ugljeničnih vlakana. U enterijeru ispraćen je stil koji je započet sa Leonom Cupra. U pitanju je interesantna kombinacija kvalitetne kože i plastike.

Još uvek nema informacija o eventualnoj ceni budućeg hot heča, ali Španci tvrde da će biti jeftiniji nego što to javnost očekuje. Koncept će premijerno biti prikazan u Ženevi, dok će serijska verzija stići na tržište krajem tekuće godine. U ponudi će pored hedžbeka, biti i karavanska izvedba.

 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments