1. Home
  2. Vesti
  3. Centralne ulice Moskve od sada s ograničenjem brzine kretanja od 30 km/h
Centralne ulice Moskve od sada s ograničenjem brzine kretanja od 30 km/h
0

Centralne ulice Moskve od sada s ograničenjem brzine kretanja od 30 km/h

138
0
Podelite sa prijateljima:

Saobraćajni propisi koji regulišu kretanje motornih vozila kroz sam centar ruske prestonice Moskve su pooštreni i sada je granica postavljena u skladu s aktuelnim trendom, odnosno na nivou od samo 30 km/h. Vlasti ovog velikog grada navode da su ovim potezom, centralne gradske ulice učinile bezbednijim mestom na planeti.

Sekretarijat za saobraćaj Moskve je objavio da će novo ograničenje brzine kretanja važiti u nekoliko ulica koje su locirane u samom centru grada, i da će biti na pomenutom nivou od 30 km/h. U saopštenju za javnost se pobrajaju i ulice koje je ova izmena tangirala, ali teško da će ta informacija nekome od nas biti od posebne koristi, s obzirom da ne vozimo baš svaki dan moskovskim ulicama.

Kako bilo, baš te saobraćajnice su bile izabrane zbog velikog broja pešaka koji ih koriste, kako bi stigli do svojih radnih mesta, kancelarija. Pride na tim ulicama je uspostavljeno i mnoštvo kafića i ostalih zgoda koje mame ljude. Vlasti navode da su na ovaj način samo uslišene molbe građana koji su inicirali promenu.

Niko od nadležnih ne očekuje da će izmena doneti i pogoršanje stanja sa saobraćajnim kolapsima, pošto prosečna brzina kretanja vozila centralnom zonom Moskve, ionako ne prelazi pomenutih 30 kilometara na čas. Neki prosek iznosi od 18 do 23 kilometra na čas, a koji je sračunat samo za ulice s novouvedenim limitom. Istovremeno, procenjeno je da bi bilo opasno sniziti brzinsko ograničenje koje važi na ogromnoj većini ulica Moskve, a koje je trenutno zaokruženo na 60 km/h. Opet, odgovorni tvrde da je novina izrazito korisna s aspekta povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, tamo gde je uvedena.

Još ćemo reći da ovo, generalno govoreći, nije nikakva novotarija kada se priča o celokupnoj površini grada jer je aktuelno još par manjih sekcija u kojima važi isto, veoma strogo ograničenje brzine kretanja za vozila.

Na kraju i jedna poslastica koja se tiče saobraćajnih propisa i uopšte prometnih zbivanja u ruskoj prestonici. Naime, vlasti su predložile da dođe do sniženja praga tolerancije na prekoračenja brzine kretanja, pa će tako on u buduće iznositi samo 5 km/h. dok će kaznu platiti oni koji „teraju“ za 5 do 10 km/h brže od propisa (6 evra), a vozači koji voze 20 do 40 km/h brže od dozvoljenog, moraće da izdvoje i po 30 evra. Naravno, sve ovo ako predlozi pođu. Primetićete da je kaznena politika naših vlasti drastično oštrija…

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments