1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall lansira novu marku za vodonična vozila
Great Wall lansira novu marku za vodonična vozila
0

Great Wall lansira novu marku za vodonična vozila

143
0
Podelite sa prijateljima:

Očigledno je da kineska kompanija Great Wall ima velike planove i da ne želi da zapostavi, bezmalo nijedan mogući pravac budućeg razvoja automobilske industrije. U tom duhu i primamo vest o tome da Kinezi nameravaju da predstave novi, zaseban brend koji bi se koristio samo za svrhe komercijalizacije vozila pogonjenih vodoničnim gorivnim ćelijama.

Taj brend će zvučati pomalo neobično i predugo, čini nam se, a tako zaključismo na osnovu informacije da će se zvati: „Saloon Tech Z“. Holding kompanija Great Wall Motor je juče saopštila da prvi četvorotočkaš ove (pod)marke debitovati pre kraja godine.

Još smo saznali da će vozila iz buduće game marke Saloon Tech Z pripadati segmentu luksuznih automobila i da će ponuditi zavidnu autonomiju od oko 900 kilometara s jednim punjenjem vodoničnih cilindara. Konstruktor tvrdi da će „zeleni“ novitet biti u stanju da do „stotke“ iz mesta dobaci za 8,9 sekundi.

Mesto za premijeru je potpuno logično, jer već sledećeg meseca je na kalendaru automobilskih manifestacija obeležen rezervisan termin za Salon automobila u Gvangžuu. Sudeći po preliminarnim infomracijama, prvi model iz ove palete Great Walla će biti krosover s vodoničnim ćelijama prve generacije. S prodajom vodoničnog SUV-a će se krenuti tokom 2022. godine.

Nedugo potom, već 2023. će Saloon Tech dobiti pogonski sklop FCEV, ali tada već druge generacije, zahvaljujući čemu će domet s jednim punjenjem goriva biti na nivou od 1.100 kilometara, uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,56 sekundi. Pored vodoničnih vozila, u gami će se naći i čisto električni modeli s autonomijom do 700 kilometara. Svi pomenuti četvorotočkaši će biti izrađivani na arhitekturi Lemon, koja je izvorno osmišljena za potrebe proizvodnje konvencionalnih vozila, hibridnih, baterijskih i vodoničnih modela.

Kineski mediji spekulišu da će cena novih modela iz game marke Saloon Tech Z prevazilaziti cifru od 40,3 hiljada evra.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments