1. Home
  2. Vesti
  3. Definitivni kraj za Citroen C1 i Peugeot 108
Definitivni kraj za Citroen C1 i Peugeot 108
1

Definitivni kraj za Citroen C1 i Peugeot 108

305
1
Podelite sa prijateljima:

Francuski duo iz A segmenta neće doživeti novu generaciju.

Suštinski, to nije ništa novo, znali smo to još od momenta kada je PSA grupa prepustila svoj deo zajedničke fabrike u Kolinu Toyoti. Za razliku od Francuza, Toyota nema nameru da okrene leđa A segmentu, tako da će Aygo nastaviti karijeru u Evropi.

Tako 108-ica i C1 odlaze u istoriju posle samo dve generacije, mada je pre aktuelnog “lavića” postojao model 107. Zanimljivo je da će tako Peugeot ostati prisutan u B segmentu sa 208-icom, pa će ona zapravo predstavljati uvodni automobil u gamu “lava”. S druge strane, Citroen ima malo drugačije planove.

“Ševron” je već plasirao indirektnog naslednika za C1, reč je o lakom četvorociklu pod nazivom Ami, koji za sada beleži pristojne prodaje rezultate. Ami je već dobio klona, i to pod Opelovom značkom, tzv. Rocks-e.

Još uvek aktuelni Peugeot 108 imao je najbolju godinu u Evropi u komercijalnom smislu 2015. kada je dostavljeno 68.552 vozila, dok je prošle godine isporučeno 43.629 četvorotočkaša. To je daleko od rezultata koje beleže Fiatovi bestseleri – Panda i 500.

Citroen C1 druge generacije imao je najbolji plasman 2015. godine uz 63.695 prodatih vozila. Prva generacija mogla se pohvaliti većim uspehom – 2009. godine do vlasnika je stiglo više od 118.000 vozila.

Toyota će nastaviti proizvodnju modela C1 i 108 do kraja tekuće godine, a onda oni odlaze u penziju.

AutoRepublika 

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Onaj što ga zgazilo vreme

Ovakvi vrndelj su idealni da dobiju pogon na baterije. Obzirom da mali baterijaši zahtevaju potpuno drugačiju platformu, to jeste potpuno drugčiji oblik, raspodelu i dimenzionisanje školjke, jasno je da je došao kraj za C1, 208 i Tojotu Igo

Izmenjeno 2 godine pre od strane Onaj što ga zgazilo vreme