1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Astra dobija Country Tourer varijantu?
Opel Astra dobija Country Tourer varijantu?
4

Opel Astra dobija Country Tourer varijantu?

281
4
Podelite sa prijateljima:

Da li će Opelov kompaktni model dobiti još jednu verziju u svom portfoliju?

Nemački mediji, ali i oni iz Francuske, veruju da hoće. Sve će se to odigrati po uzoru na Peugeot 308, za koji smo juče dobili zvaničnu potvrdu da će imati kupe-krosover izdanje. Kako su Astra i 308-ica blizanci, bilo je sasvim logično da i nemački model dobije još jednu varijantu.

Ovaj put, Stellantis neće pribeći istom tretmanu za oba vozila. Tako bi Astra trebalo da dobije Country Tourer izvedbu, odnosno karavan sa uvećanim klirensom. Posve očekivano, jer ukoliko neće stvoriti nekakav krosover, to je jedina alternativa za kvazi terence.

Uostalom, i veliki rival Golf poseduje takvu verziju, pa se ovde stvara i direktan konkurent za to izdanje. Opelu nisu strane Country Tourer verzije, s obzirom na to da su obe generacije Insignije imale u svojoj gami i ovakav model.

Ostaje da se vidi da li će Opel takođe izbeći primenu plug-in hibridnih pogonskih sklopova kod ovog modela, kao što je to slučaj sa Peugeotom i 308-icom Cross. Čini se da je to logičan potez za proizvođača iz Riselshajma, ali da ne sudimo prerano.

Kolege iz Nemačke veruju i da će Opel predstaviti Astru Country Tourer u prvom kvartalu 2023. godine, a da će kasnije te godine početi i proizvodnja ovog vozila. Podsetimo, Opel je već potvrdio da će nova generacije Astre biti dostupna u dve verzije – kao klasični hečbek, i kao karavan.

AutoRepublika 

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, ako bude „proterenski karavan“ ( kao npr. octavia scout ( dodatni klirens 15 mm) ili karavanski focus active ( dodatni klirens oko 30 mm )), biće to svakako bolja varijanta.
A mislim da će biti PHEV. Samo je pitanje na kojoj će platformi nastati.

DUDE

Podignuti karavani su mi vrh: Focus Active, Oktavija, Outback, A4 i A6 Allroad, sada i Astra. Jednostavno – najbolji odnos izmedju voznih karakteristika, ekonomicnosti i dovoljno prostora. Jedina istinska alternativa SUV vozilima.

BB

Ali ako palačinka karavan imansmao malo veći klirens to je ništa. Nekada si u karan mogao ubaciti veš mašinu a sada im ke krov iznad „linije gepeka“ samo 20 cm. Ja sam odustao od Megana 4 karavan baš zbog toga, totalno nepraktični.

TheStig

BB ovo je sve što ti treba u životu vjeruj mi. 😂
https://www.instagram.com/reel/CVJD9UagFc3/?utm_medium=copy_link