1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla počinje sa razvojem mreže superpunjača u Africi
Tesla počinje sa razvojem mreže superpunjača u Africi
0

Tesla počinje sa razvojem mreže superpunjača u Africi

93
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla kreće u ofanzivu i na afričkom tržištu.

Dok se u Evropi intenzivno radi na uvećavanju broja stanica za punjenje električnih automobila, američki brend ima jednu prednost – sopstvenu mrežu superpunjača. Bar za sada, jer kako stvari stoje biće velikih promena i na tom polju.

U ovom trenutku, Tesla na Starom kontinentu ima 700 stanica za punjenje njegovih vozila, i ukupno 7.300 superpunjača. Naravno, ove brojke bi trebalo drastično da se uvećaju u narednim godinama.

No, to neće biti slučaj samo u Evropi. Američka kompanija želi da postavi mrežu superpunjača na globalnom nivou, a naredni prioriteti jesu Rusija, Latinska Amerika i Afrika.

Tesla je početkom meseca otvorio za korisnike prve superpunjače u Africi koji su locirani u dva grada u Maroku. U pitanju su Tanžir i Kazablanka. Stručnjaci veruju da će proizvođač električnih automobila uskoro postaviti terminale i u Alžiru i Tunisu. Jedan od razloga za izbor za ove zemlje jeste veliki broj turista koji stižu iz Evrope, ali i veći standard u odnosu na subsaharske države.

Eksperti procenjuju da će Tesla uskoro imati superpunjače i na samom jugu Afrike, u Južnoafričkoj republici, te da će u budućnosti raditi na tome da spoje sever i jug kontinenta odgovarajućom mrežom terminala za punjenje baterije vozila.

AutoRepublika 

(93)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments