1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis želi da Alfa Romeo učetvorostruči prodaju
Stellantis želi da Alfa Romeo učetvorostruči prodaju
9

Stellantis želi da Alfa Romeo učetvorostruči prodaju

543
9
Podelite sa prijateljima:

Kako pišu italijanski novinari uprava Stellantisa će zahtevati daleko bolje komercijalne rezultate od brenda iz Milana već krajem naredne godine.

Da je Alfa u krizi sa samo dva dostupna modela znaju već i vrapci na grani. Nije problem sama brojnost vozila u gami, već to što je njihova prodaja na niskom nivou. Stoga se mnogo očekuje od noviteta milanskog proizvođača koji bi trebalo da se pojave u godinama koje su pred nama.

Šef italijanske marke, Žan-Filip Imparato, nedavno je najavio da će Alfa u narednih pet godina izbaciti na tržište pet novih modela, što je lepo čuti, ali prvi od njih (Tonale) se već toliko dugo sprema za debi, da je veliko pitanje dokle će stići ako nastave sa takvim tempom razvoja novih vozila.

Tonale bi trebalo da bude predstavljen u prvom kvartalu iduće godine, a u Alfi su već potvrdili da očekuju godišnju proizvodnju od oko 100.000 primeraka. To je, opet, daleko od onoga što Stellantis priželjkuje.

Karlos Tavareš, prvi čovek Stellantisa, navodno je postavio cilj od 200.000 prodatih vozila za Alfu Romeo i to već kroz pet godina, a osetno bolje rezultate očekuje već od naredne godine. Dakle, stoga je akcenat na vozilima iz B i C segmenta, pa tako kolege sa druge strane Jadranskog mora tvrde da će posle Tonalea stići subkompaktni krosover, a priča se i o nasledniku modela MiTo koji bi suštinski bio baziran na Peugeotu 208.

Uz to raste i pritisak elektrifikacije, pa će budući modeli u B segmentu nuditi i EV izdanje. No, iako bi 200.000 registracija na godišnjem planu bio značajan napredak naspram trenutnog stanja, daleko je to od rezultata koje je Alfa umela da napravi u svojoj dugoj istoriji.

Tako je italijanski brend pre ravno dve decenije, odnosno daleke 2001. godine samo u Evropi dostavio više od 200.000 vozila. Ipak, to je bilo neko drugo doba kada je ovdašnjim tržištem harala Alfa Romeo 156…

AutoRepublika 

(543)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Znači, Tonale napravljen od FCA kao normalni auto, a sad onaj ruzni francuz u prelijepom filmu hoće od njega da napravi dildu i zato kasne, jer nije lako od alfe napravit kurac od auta. Zatim, prodaja je tek nesto manja od leksusa, ali je mizerna. Prepakiranje pežoa pod alfu je nužno, kad je dildo onda je svejedno šta je, dotle smo došli. Tek to niko neće kupovati. Alfa mora koristiti mrežu servisa i salona pežoa, Fiata i ostalih, ali kad je dildo onda ame boli k….oproštaj od auta je bio sa stilom (djulija i stelvio). Čekali smo na djuliju i… Pročitaj više »

BB

Ako je neki auto k…c od auta, da li bolje da ima veću torzionu krutost? 😂🤣😂🤣
I drugo, moraš malo poraditi na tim terminima, ako je strujaš dildo, ond abi neki plug in hibrid trebao biti poludildo a kako onda hibridni mild hibrid? Dildo u pokušaju?

Iznogud

Sve je to isti k…c, dildo.

Branko

Mild hybrid = mekani dildo 😂😂😂

BB

👍 deka dildo… 😂
Očekivao sam od iznoguda da bude malo kreativniji, Don je bio bolji u tome 😉

TheStig

Mild hybrid = wannabe dildek

Iznogud

Ček ti samo dok se prorok javi, kako me je krenulo….

Renault Terminator

Nedostajaće mi ova sprdačina kada Peugeot prvi put od Alfe napravi auto da valja🤣…comment image

Zsphere

Tonale, Mito, Giulieta bi mogle imati platformu od PSA i to ne bi trebalo uticati negativno na prodaju nego čak veoma pozitivno, ali nova Giulia, novi Stelvio a pogotovo (daj Bože da bude) model za broj veći od Giulie bi trebali imati vlastitu originalnu platformu jer to je istinski premium. Otprilike slična razlika kao između Audija i VW.