1. Home
  2. Vesti
  3. Policija Dubaija voznom parku dodala dve posebne Alfe
Policija Dubaija voznom parku dodala dve posebne Alfe
6

Policija Dubaija voznom parku dodala dve posebne Alfe

1.48K
6
Podelite sa prijateljima:

Policija Dubaija je globalno poznata po tome što raspolaže najskupocenijim voznim parkom na svetu. Nema druge, već se mora skinuti kapa nabavnoj službi državnog organa koji sprovodi red na drumovima ovog emirata. Nekako, uz visoku nabavnu cenu vozila se podrazumeva i mogućnost četvorotočkaša da razvija velike brzine na autoputu, pa se u tu priču lepo uklapaju i prinove u vidu dva izdanka škole Quadrifoglio. Policajci od sada mogu da računaju i na Stelvio i Giuliju u tom izdanju.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio se smatra jednim od najbržih masovno proizvedenih petoseda u trozapreminskoj konfiguraciji na svetu, dok je Stelvio Quadrifoglio do pre par meseci bio držalac svetskog rekorda u brzini odvozanog kruga na Nirburgringu, kada ga je pretekao još jedan inženjerski biser, model Porsche Cayenne Turbo GT.

Kako bilo, obe Alfe iz ove priče pokreće V6 motor koji razvija 510 konjskih snaga, što omogućava da se ubrzanje iz mesta do „stotke“ za manje od 3,9 sekundi. Pored toga, oba automobila poseduju krov izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima čime se dobilo na čvrstoći karoserije, ali isto tako i na nižoj masi. Duet ima i aktivni prednji spliter koji će pomoći da se obezbedi izvanredan koktel aerodinamičkih osobina koje pogoduju vitlanju po krivinama, ili što bi rekli novinari koji robuju floskulama, aktivni spliter unapređuje voznu dinamiku, kako sedana, tako i SUV-a.

U internoj nomenkalturi nazvan kao brigadir, što bi u našoj terminologiji najviše korespondiralo s komandirom Odeljenja policije Dubaija za kriminalističke istrage, Džamal Al Džalaf, prilikom predstavljanja vozila je kazao da je siguran da će ova dva premijum modela dodatno doprineti atraktivnosti turističke ponude emirata. Naravno, nije zaboravio da pomene ni da očekuje da će bezbednost na drumovima biti ojačana s ova dva vozila.

Oglasio se i pukovnik policije Dr Mubarak Sajed Salim Bin Navas Al Ketbi, inače zadužen za oblast vezanu za turizam u Dubaiju, koji je rekao da sada vozni park momaka u plavom broji 31 luksuzno vozilo. “Sada će, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio biti na ulicama u ključnim turističkim zonama gde će pomagati građanima i turistima, od obezbeđenja informacija pa sve do drugih vidova podrške bezbednom životu. Na taj način će se podići i nivo društvene odgovornosti u Dubaiju,“ dodao je on.

Ranije ove godine smo izvestili je odeljenje policije Dubaija dobilo još jedan luksuzni krosover. Radi se o plemenitom izvođenju korejske grupacije Hyundai, odnosno o modelu Genesis GV80.

AutoRepublika

(1483)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

E, sto ne otvore radno mjesto za mene u ovim vozilima, evo ne znam.

BB

Njima ne smeta krst i kad zmija guta muslimana (neko reče da je tako)?

Iznogud

Nisu informirani dovoljno

Cuore sportivo

To nije ni vidjelo muslimana, to su djubrad samo takva

Renault Terminator

Čim izađu iz kruga stanice ima da se pokvari🤣.Brzo će one u pustinju da kamile piju vodu iz njih dok talibani piju kavu😁.comment image

Cuore sportivo

Konacno da i ova beduinska đubrad nabave prava auta